Eğlence

Yeni Minecraft güncellemesinin çıkış tarihi belli oldu

minecraft the wild update

Minecraft The Wild Update isimli yeni güncellemesine sonunda kavuşuyor. Mojang ve Microsoft’tan verilen bilgiye göre, güncelleme 7 Haziran’da tüm platformlarda dağıtıma çıkacak ve söz verildiği gibi bir hayli kapsamlı olacak.

Güncelleme oyuna iki canlı topluluğu, bir tropik bataklık ve zararlı çeteleri saklayan koyu bir bataklık ekleyecek. Özel kaynaklar da güncellemenin getirdikleri arasında bulunuyor. Buna ek olarak, oyuncular bir sandıkla kayıklara binebilecek. Böylelikle gölü geçerken tedarik malzemelerini bırakmaya gerek kalmayacak.

Güncellemenin getirdiği bir diğer unsur ise çamurdan engeller. Yavru olarak başlayıp olgunlaşan kurbağalar da Minecraft oyuncularının karşısına çıkacak. Bu kurbağalar magmaya yapılan saldırılarda “kurbağa ışıkları” oluşturabiliyor.

Mojang oyunun genişleme stratejisini yeniden değerlendirme kararı almış ve bu nedenle şirketin planları değişmişti. Koyu bataklığın normalde oyuna 2021’de eklenmesi planlansa da, daha sonrasında 2022 güncellenmesine kaydırılmıştı. Minecraft The Wild Update ile oyunun çıkışından 10 yıl sonra bile cazip kalması amaçlanıyor. Güncellemenin kapsamı, Mojang’ın bu konu için bir hayli çaba sarf ettiğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER