Eğlence

Minecraft satışları 100 milyonu geçti

minecraft youtube

minecraftMicrosoft popüler oyunlardan Minecraft’ın geliştiricisi Mojang’ı yaklaşık iki yıl önce satın almıştı. O döneme kadar oyun PC, Xbox 360, PS3 ve diğer platformlarda 50 milyondan fazla kopya satmıştı. Microsoft, oyunun 100 milyon satış rakamını aştığını açıklarken, 2016’da her gün 53 bin kopyanın satıldığına dikkat çekti. Bir yatak odası projesi olarak hayata geçen ve bir web forumunda Java uygulamacığı olarak dağıtılan oyunun geldiği noktanın göz kamaştırıcı olduğu söylenebilir.

Minecraft kısa sürede binlerce oyuncunun hayal gücüne seslenmeyi başarmış ve oyunculara blokları işleyerek kendi dünyalarını oluşturma fırsatını sağlamıştı. Oyunun devasa boyutlardaki oyuncu topluluğu, pek çok anıtsal yapıyı oyun içinde yeniden oluşturmuş ve YouTube üzerinde yayınladıkları ipucu videolarıyla milyonlarca kullanıcıya ulaşmayı başarmıştı.

minecraftMicrosoft, satılan 100 milyonu aşkın Minecraft kopyasının Dünya üzerindeki kıtalara göre dağılımına dair verileri de paylaştı. Oyunun neredeyse tüm ülke ve kıtalarda oynandığı görülürken, Antarktika’ya dört kopyanın satılmış olması oyunun etki alanını göstermesi açısından önemli bir değer niteliği taşıyor.

Oyunun farklı platformlardaki aylık tekil oyuncu sayısı 40 milyonu aşarken, Avrupa’da PC, konsol ve mobil versiyonlar arasındaki dağılımın neredeyse eşit olması göze çarpıyor. Kuzey Amerika’da ise mobil ve konsol versiyonları daha popüler nitelikte.

Microsoft’un satın almaları her zaman arzulanan sonucu vermese de, Minecraft’ın şirket adına kârlı bir satın alma olduğu rahatlıkla söylenebilir. Yazılım devi 2015’te oyunun satışları sayesinde kasasına 367 milyon koymayı başardı.

İLGİLİ HABERLER