EğlenceTeknoloji

Minecraft PS4 versiyonu beklenen desteğe kavuşuyor

microsoft minecraft apple tv ps4

Minecraft PS4 versiyonu, bugün itibarıyla birleştirilmiş Bedrock Edition paketiyle güncelleniyor. Söz konusu güncelleme; PS4 sahiplerinin Xbox One, Windows 10 PC, Nintendo Switch, iOS, Android, Gear VR sahibi arkadaşlarıyla birlikte oyun deneyimi yaşamasını mümkün hâle getiriyor. Minecraft oyuncuları söz konusu güncellemeye herhangi bir ücret ödemeden erişebilecek.

Sony kısa bir süre önce PS4 için çapraz platform desteğini beta sürecinden çıkarmıştı. Microsoft da bunun ardından Minecraft’ın Bedrock Edition paketini PS4’e getirme konusunda fazla zaman kaybetmedi. Minecraft, PS4’ün rakibi olarak tanımlanabilecek Xbox ve Switch ile konsollar ile PC ve mobilde çapraz platform desteğini iki yıl önce sunmaya başlamıştı.

Sony ise uzun süre boyunca Minecraft ve Fortnite gibi oyunlarda çapraz platform desteğine izin vermeme konusunda direnmişti. Ancak Fortnite oyuncularından gelen tepkinin ardından şirket, 2018’in eylül ayı itibarıyla geri adım atmış ve çapraz platform desteğinin önünü açmıştı. O günden bu yana Fortnite, Rocket League, PUBG ve Call of Duty: Modern Warfare gibi oyunlarda çapraz platform desteği sunulmuştu.

Minecraft PS4 çapraz platform özelliğine yapılan çok önemli bir ekleme

Minecraft ekibinden Helen Chiang, The Verge sitesine konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Minecraft’ın temel görevlerinden birisi de farklı cihaz sahibi oyuncuları birbirlerine bağlamak ve platformdan bağımsız olarak en iyi deneyimi sunmaktır. PS4 oyuncularına Bedrock güncellemesini ulaştırarak bu misyonunumuzu tamamlamaya devam ediyoruz.

Minecraft, PS4 çapraz platform özelliğine yapılan çok önemli bir ekleme olarak değerlendirilebilir. 480 milyon oyuncusu bulunan Minecraft’ın aylık aktif kullanıcı sayısı 112 milyon seviyesinde. Minecraft, 2019’da YouTube üzerinde en çok ilgi gören oyun da olmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER