Eğlence

Minecraft bugün itibarıyla PS3 için yayınlanıyor, PS4 ve Vita sahipleri 2014’ü bekleyecek

Popüler oyunlardan Minecraft, konsollardaki varlığını Xbox 360’ın ötesine taşımaya hazırlanıyor. Sony’den yapılan açıklamaya göre, oyunun PS3 versiyonu bugün itibarıyla Kuzey Amerika’da satışa sunulacak. Oyunun dünyanın diğer bölgelerindeki piyasaya çıkış zamanı ve satış fiyatı hakkında bir bilgi verilmezken, konsollar arasında farklı bir fiyatlandırma politikası izlenmemesi durumunda Minecraft’in PlayStation Network’te 40 TL karşılığında satılması öngörülüyor.

minecraft-171213

Minecraft’in konsol versiyonunda bilgisayar versiyonunda sunulan özelliklerin hemen hemen aynı olduğu belirtildi. Sony’den yapılan açıklamada Minecraft versiyonlarını gelişiminin bundan böyle eş zamanlı olarak yürütüleceğinin de altı çizildi. Minecraft’in Xbox 360 versiyonu bugüne kadar 10 milyon kopya satmayı başarırken, oyunun kurucularından Markus Persson orijinal Minecraft oyununun 13 milyon kopya sattığını dile getirdi.

Sony Minecraft’in PS4 ve PS Vita versiyonlarının 2014 yılında yayınlanacağını açıkladı. Microsoft’un yeni nesil oyun konsolu Xbox One’ı satın alanların da Minecraft oynaması için 2014’ü beklemesi gerekiyor.

İlgili >> PlayStation Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER