EğlenceTeknoloji

Minecraft PlayStation VR güncellemesi yayınlandı

minecraft playstation vr
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Minecraft PlayStation VR güncellemesi sonunda dağıtıma çıktı. Söz konusu güncellemenin gelişi, oyunun geliştiricisi Mojang Studios tarafından daha önce duyurulmuştu. Ancak güncellemenin kesin çıkış tarihi konusunda bilgi verilmemişti. Minecraft’ın PlayStation versiyonuna sahip olanlar, bu güncellemeyi ücret ödemeden indirebilecek.

Güncelleme sayesinde, tahmin edilebileceği üzere, Minecraft’ı PlayStation VR üzerinde oynamak mümkün hâle geliyor. Minecraft’ın sanal gerçeklikle tanışması uzun bir zaman önce gerçekleşse de, PlayStation VR’ın kullanıcı tabanının büyüklüğü bu güncellemenin önemini biraz daha artırıyor. Oyunu oynayabilmek için bir PlayStation VR başlığına ve konsola sahip olunması gerektiğini bir kez daha belirtmekte fayda var.

Mojang’dan daha önce yapılan açıklamada, birkaç basit arayüz değişikliği dışında oyunun PlayStation VR versiyonu için değişiklik yapılmadığı belirtilmişti. Her şeyin aynı kaldığı oyunda, oyuncular sanal dünyada hareket ederken yine PS4’ün oyun kumandasını kullanıyor.

Mojang’dan yapılan açıklamada, oyuncuların PlayStation VR’da da PlayStation 4’te sürekli oynadıkları şekilde bir Minecraft deneyimi bulacağını belirtti. Hiçbir şeyin çıkarılmadığı da şirketin açıklamasında vurgulanan noktalar arasında yer alıyor.

Minecraft PlayStation VR versiyonu için hazırlanan bir video da oyunda oyuncuları nelerin beklediğini gözler önüne seriyor.

İLGİLİ HABERLER