EğlenceTeknoloji

Minecraft oynamak için 2021’den itibaren Microsoft Hesabı gerekecek

minecraft microsoft hesabı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Minecraft oyuncuları, Microsoft’un oyuna sahip olduğu son altı yıldır bir Microsoft hesabı olmadan bu oyunu oynayabiliyor. Ancak bu durum yakında değişecek gibi görünüyor. Resmi Minecraft blogunun önceki gün yaptığı duyuruya göre 2021’de değişecek. Oyunun orijinal sürümüne sahip olan ve bir Microsoft hesabına geçmeyen oyuncular bu oyunu oynayamayacaklar.

Oyun, konsollara geldiği 2011 yılından bu yana ayrı ayrı geliştirilmiş iki versiyon olarak sunuluyor. Orijinal Minecraft: Java Edition oyunu Mojang hesaplarını kullanırken, oyunun konsol ve Windows mağazası sürümü olan Minecraft: Bedrock Edition ise Microsoft hesaplarını kullanıyor. Bu değişiklikten sonra hesaplar aynı olacak, yine de çapraz oyun imkanı olmayacak. Yani oyunun diğer sürümünü kullanan arkadaşlarınızla, yine oynayamayacaksınız.

Mojang, Mojang hesaplarından geçiş yapan oyuncuların herhangi bir bilgi kaybetmeyeceğini söylüyor. Üstelik yeni hesaplar iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) ile daha önce oyunun Bedrock Edition versiyonunda bulunan ebeveyn denetimleri, sohbetleri engelleme yeteneği ve davetiyeler gibi, bazıları çok oyunculu sunucularda genç oyuncular için endişe yaratan diğer güvenlik özelliklerine de sahip olacak.

Önümüzdeki aylarda oyunculara nasıl geçiş yapacakları konusunda toplu e-posta gönderilecek ve yeni bir hesap oluşturabildiklerinde profil sayfalarında ek bir bildirim alacaklar. Blog gönderisinin yanı sıra Mojang, geçişi açıklamak ve oyuncu şikayetlerini önlemek için bir video da yayınladı:

Endişeli herkes için video, kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğin ve çok oyunculu modun uyumluluğu konusunda güven veriyor. Ancak ne kadar olumlu hissedeceğinizle ilgili bazı iddialı varsayımlarda bulunuyor. Videoda birçok oyuncuyu sinirlendirebilecek bir şey de belirtilmiyor, o da Java Edition oyuncularının kullanıcı adlarının risk altında bulunması.

Değişikliği ele alan destek yazılarında Mojang, kullanıcı adınızın oyun içinde etkilenmeyeceği konusunda açık. Ancak birisi zaten sizin kullanıcı adınızı kullanıyorsa veya kullanıcı adınız Microsoft’un standartlarına uymuyorsa, farklı bir kullanıcı adıyla oturum açmanız gerekebilir. Konsol oyuncuları ile arada sekiz yıl olduğu göz önüne alındığında, seçilebilecek kadar fazla kullanıcı adı olmayabilir.

Mojang, bu yeni özellikleri sıfırdan oluşturmak yerine değişikliklerle sunmak için Microsoft hesaplarını kullanmanın daha kolay olduğunu söylüyor. Ancak ilk etapta sunmak bu kadar önemliyse, aradan neden bu kadar uzun zaman geçti? Oyuncular, oyun içinde içerik satın almak ve satmak için bir yerin sağlandığı süre boyunca, tam anlamıyla üç yıl, iki faktörlü kimlik doğrulama talep ettiler. Sanal nesnelerinizi hırsızlıktan korumak, bir değişikliği yerine getirmek için yeterince önemli bir neden gibi görünüyor, ancak şimdiye kadar gerçekleşmemişti.

Minecraft hâlâ dünyanın en büyük oyunlarından biri ve artık birçok oyuncu bu oyunu oynamak istiyorlarsa, değişiklikler için harekete geçmek zorunda kalacaklar.

İLGİLİ HABERLER