Eğlence

Minecraft ortak oyun deneyiminin tanıtımını Nintendo ve Microsoft yapıyor

minecraft xbox game pass microsoft

minecraft ortak oyunMinecraft’ın Nintendo Switch versiyonu için yayınlanan son güncelleme, önemli bir değişimi beraberinde getiriyor. Bedrock oyun motorunu Nintendo’nun oyun konsoluna getiren Minecraft, Switch kullanıcılarına PC, Xbox One ve akıllı telefon sahipleriyle ortak oyun oynama imkanını veriyor. Minecraft ortak oyun deneyiminde Sony PlayStation 4’ün dışarıda kalması ise hemen dikkat çekiyor.

Sony’nin PS4 sahiplerinin farklı konsollara sahip oyuncularla ortak oyun deneyimini engellemesi Minecraft’a özgü bir durum değil. Minecraft dışında Fortnite ve Rocket League gibi oyunlarda da ortak oyun deneyimi Sony tarafından engelleniyor. Nintendo ve Microsoft ise ortak oyun deneyimini bir tür pazarlama aracı olarak kullanıyor.

Ortak oyun deneyiminin Minecraft’ın Nintendo Switch versiyonuna gelişini duyurmak için hazırlanan tanıtımda bir Xbox One ve Nintendo Switch sahibi yan yana görülüyor. Nintendo imzasıyla yayınlanan reklamda bir Xbox One kumandasının görülmesi de dikkat çeken unsurlar arasında bulunuyor. Reklamda oyuncuların Nintendo Switch ve Microsoft Xbox One üzerinde birlikte Minecraft oynaması da açık biçimde destekleniyor.

Minecraft ortak oyun deneyiminin tanıtılması için Nintendo ve Microsoft arasında bir anlaşma imzalandığı anlaşılıyor. Konsol pazarındaki rakiplerin böyle bir işbirliğine girmesine daha önce pek rastlanmazken, Sony’nin bu işbirliğinin dışında kalması PS4 sahiplerini üzecek bir tercih olarak değerlendirilebilir.

İLGİLİ HABERLER