Eğlence

Minecraft Nintendo Switch’e platformlar arası destek 21 Haziran’da geliyor

minecraft xbox game pass microsoft

minecraft

Nintendo Switch için Minecraft yeni güncellemeyle birlikte biraz daha kapsamlı hâle geliyor. Söz konusu güncellemeyle birlikte Nintendo’nun taşınabilir oyun konsoluna 21 Haziran’da; Switch ile PC, Xbox One ve oyunun mobil versiyonları arasında oyun oynama desteği geliyor.

Platformlar arası destek güncellemesi gerçekten de Switch’e oldukça gecikmiş biçimde geliyor. Söz konusu özellik geçen yılın E3 oyun fuarında duyurulmuştu ve eylül ayından itibaren oyunun diğer platformlardaki versiyonlarına sunulmaya başlanmıştı. Switch sürümü için de kış aylarının sözü verilmişti. Ne var ki, söz konusu hedef tutturulamadı. Güncellenmiş Minecraft oyunu aynı zamanda Nintendo’nun bu yılın ilerleyen zamanlarında çıkarması beklenen yeni online servisini de destekleyecek.

Yeni güncellemenin yanı sıra, Minecraft’ın Switch için fiziksel versiyonu da 29.99 dolarlık yurt dışı fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Oyunun dijital versiyonunu indirmek yerine kutulu versiyonunu isteyenler bu şekilde tercih imkanına sahip olacak.

Bu arada Nintendo Switch’i Türkiye’de bekleyenler de nihayet çok yakında bu hibrit oyun konsolunu satın alma fırsatına sahip olacaklar.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER