EğlenceTeknoloji

Microsoft Minecraft’ı Amazon’dan Azure’a taşıyor

minecraft xbox game pass microsoft

Minecraft 2014’te Microsoft tarafından satın alınmıştı. Bu satın almanın ardından Minecraft’ın geliştiricisi Mojang’da Microsoft’un sunduğu Office ve Teams gibi hizmetlerin kullanılması da doğal bir durum olarak değerlendirilebilir. Ancak Minecraft’ın çevrimiçi altyapısı için Mojang çok uzun süredir Microsoft’un rakiplerinden Amazon ile çalışıyor. Ne var ki, bu durum yakında değişecek gibi görünüyor. CNBC’de yer alan habere göre; Mojang, Minecraft’ı Amazon Web Servisleri’nden (AWS) Azure’a taşımaya hazırlanıyor.

Mojang, 2014’ten bu yana Minecraft Realms için AWS ile çalışıyor. Aylık ücreti 8 dolar olan abonelik servisi, oyunculara arkadaşlarıyla paylaşabilecekleri özel bir oyun alanı oluşturma imkanını sunuyor. Oyuncular bunu yaparken özel bir sunucu oluşturmanın sıkıntılarıyla uğraşmak zorunda da kalmıyor.

Mojang tarafından konuyla ilgili olarak CNBC’ye gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Mojang Studios olarak geçmişte AWS ile çalışmış olsak da, son birkaç yıldır tüm bulut hizmetlerimizi Azure’a taşıyoruz. 2020’nin sonu itibarıyla Azure’a taşıma sürecini tamamlamış olacağız.”

Minecraft sunucularını Azure’a taşımak Microsoft adına oldukça mantıklı bir hamle gibi görünüyor. Aylık aktif oyuncu sayısı 126 milyon olan Minecraft, küresel ölçekte en popüler oyunlar arasında bulunuyor. Azure birimi de Microsoft’un en istikrarlı gelir kaynaklarından biri durumunda. Şirketten paylaşılan son verilere göre; 2020’nin ikinci çeyreğinde birimin yıllık geliri yüzde 27 oranında arttı.

Bu 126 milyon oyuncunun sadece küçük bir kısmı Minecraft Realms’e abone olsa bile, Microsoft bulut alanındaki en önemli rakiplerinden birinin kasasına giden parayı kesmiş oluyor. Microsoft’un AWS’den Azure’a geçiş için 6 yıl beklemesinin nedeninin ise Mojang’ın stüdyo kültürüne müdahale etmemek olduğu belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER