EğlenceTeknoloji

Orijinal geliştiricisinin izleri Minecraft’tan kaldırılıyor

minecraft youtube

Minecraft‘ın ana menüsünden oyunun orijinal geliştiricisi Markus “Notch” Persson‘a yönelik referanslar birer birer kaldırılıyor. Söz konusu değişimi ilk olarak Eurogamer sitesi gündeme taşıdı. Minecraft ana menüsünde uzun süredir logonun sağ üst köşesinde çeşitli ifadeler gösteriliyordu. Bu kimi zaman bir şaka, kimi zaman bir slogan kimi zaman da bir gönderme oluyordu.

Burada gösterilen sloganlarda oyunun geliştiricisi Persson’a yönelik referanslar da bulunuyordu. “Made by Notch!” (Notch tarafından yapılmıştır), “Work of Notch” (Notch’un çalışması), “110813!” (Persson’un evlilik yıldönümü) gibi Notch’la ilgili sloganlar, artık oyunun ana menüsünde gösterilmiyor.

Minecraft’ın bazı konsol versiyonlarını geliştiren 4J Studios tarafından Twitter aracılığıyla 19 Mart’ta yapılan bir paylaşım da söz konusu değişimi doğruluyor. Paylaşımda değişimin önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceği belirtilirken, hangi sloganların kaldırılacağı konusunda bilgi verilmiyor.

Üç adet sloganın kaldırılması bile, Minecraft’ın tarihi açısından büyük bir değişim niteliği taşıyor. Minecraft’ın neredeyse 10 yıllık tarihinde sadece dokuz sloganın kaldırılmış olması, değişimin boyutunu gösteriyor.

Persson, Minecraft’ın tamamını 2014’te 2.5 milyar dolar karşılığında Microsoft’a satmış, ancak bu satışın ardından Microsoft’a katılmamıştı. Microsoft, Minecraft’ın aile dostu çizgisini korumaya özen gösterirken Hikaye Modu ile oyunculara interaktif bir deneyim de sunmuştu.

Minecraft, Microsoft tarafından “aile dostu” olarak konumlandırılsa da; Markus Persson’un sivri bir kişiliğe sahip olması Microsoft’u rahatsız etmiş gibi görünüyor. Tartışmalı konularda fikir beyan etmekten kaçınmayan Persson’un oyundaki izlerinin bu nedenle çıkarıldığını söylemek çok da yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER