EğlenceTeknoloji

Minecraft: Hikaye Modu için yolun sonu göründü

minecraft: hikaye modu

Minecraft’ın geliştiricisi Mojang, Minecraft: Hikaye Modu için verilen desteğin sonlandırılacağını ve oyuncuların önünde bölümlerini indirmeleri için 25 Haziran’a kadar bir zaman olduğunu açıkladı. Oyunun mağazalardan kaldırılması, Telltale Games’in hazırladığı diğer oyunların sonlandırılmasını takip etmesi bakımından dikkat çekiyor. Telltale Games’in faaliyetleri, geçtiğimiz yıl aniden son bulmuştu.

Mojang’dan yapılan açıklamada, Telltale’in kapatılması nedeniyle haziran ayı itibarıyla oyuna verilen desteğin sonlandırılacağını belirtti. Bu nedenle oyunu satın alan oyuncuların, 25 Haziran’dan önce oyunu mağazalardan indirmeleri gerekiyor. Telltale’in oyunları, geçtiğimiz ayın sonu itibarıyla satıldıkları çevrimiçi mağazalardan kaldırılmaya başlamıştı. Tales from the Borderlands’e artık Steam üzerinden erişilemiyor. Oyun mağazası Good Old Days de bir süre önce Telltale’in oyunlarını satmayacağını açıklamıştı.

Minecraft: Hikaye Modu, Telltale tarafından 2014’te duyurulmuş ve 2015’te yayınlanmış ve Minecraft’ın alışılagelmiş yapısına Telltale’in bölümler üzerine kurulu oyun yaklaşımını monte etmişti. Oyun; Windows, macOS, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Wii U, Nintendo Switch, Xbox 360, Xbox One, Android ve iOS’te oyuncularla buluşmuştu.

Oyunda Patton Oswalt tarafından seslendirilen Jesse karakteri ve arkadaşları, video oyun evreninin yok olmasını engellemek için Taş Kardeşliğini bulmak için yola çıkıyor. Oyunun yayınlandığı dönemde Telltale’in kreatif iletişimden sorumlu direktörü  Job Stauffer, Hayalet Avcıları ve Define Avcıları gibi 1980’lerin klasik filmlerinden ilham aldıklarını belirtmişti.

Minecraft: Hikaye Modu, iki sezon boyunca devam etmişti. Birinci sezon sekiz bölüm, ikinci sezon ise beş bölüm sürmüştü. Telltale Games, geçtiğimiz yıl da Netflix ile bir anlaşma yapmış ve oyunu beş bölümlük bir diziye dönüştürmüştü.

İLGİLİ HABERLER