Eğlence

Minecraft filminin vizyona girişi yönetmen değişikliği nedeniyle gecikecek

microsoft minecraft apple tv ps4

minecraftDünyanın en popüler oyunlarından Minecraft, beyaz perdede de hayranlarıyla buluşacak. Ancak bu buluşma, ilk etapta planlanandan daha geç bir zamanda gerçekleşecek.

It’s Always Sunny in Philadelphia dizisinde Mac karakterini canlandıran Rob McElhenney’in yöneteceği filmin 2019’un mayıs ayında vizyona girmesi planlanmıştı. Ancak The Wrap sitesinde yer alan habere göre, McElhenney projeden çekildi.

Popüler oyunun sinemaya uyarlanma çalışmaları daha önce de yaşanan bir problem nedeniyle kesintiye uğramıştı. Oyunu beyaz perdeye aktarmak için ilk olarak 2014’te Warner Bros. kolları sıvamıştı. Filmin yönetmenliğini de Müzede Bir Gece ve Stranger Things gibi yapımlarla tanınan Shawn Levy’nin üstleneceği söylenmişti. Ancak proje 2015’te McElhenney’e teslim edildi. Senaryoyu yazma görevi ise Wonder Woman’ı da kaleme alan Jason Fuchs’a verildi.

Ancak yönetmenin değişmesi, filmin planlanan vizyon tarihi olan 24 Mayıs 2019’da izleyicilerle buluşamayacağı anlamına geliyor. Yeni yönetmenin kim olacağı konusunda henüz bilgi verilmezken, Warner Bros.’un filmin senaryosunu da yeniden şekillendirilmesi için Aaron ve Adam Nee ile anlaştığı belirtildi. Yönetmenlik de yapan kardeşlerin filmi yönetip yönetmeyeceğine dair bir açıklama yapılmış değil.

İLGİLİ HABERLER