EğlenceTeknoloji

Minecraft Earth desteği pandemi nedeniyle sona eriyor

minecraft earth kapanıyor
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Minecraft Earth oyununun geliştiricisi Mojang Studios, pandemi dolayısıyla Minecraft Earth’e verilen desteğin sona ereceğini duyurdu. Yayıncılığını Xbox Game Studios’un üstlendiği ve ilk olarak 2019 yılının Mayıs ayında tanıtılan oyun, 17 Ekim 2019 tarihinde oyunseverlerin beğenisine sunulmuştu. Geliştirici ekip, bu süreçte Pokémon Go’ya rakip olmayı ve oyuncuların buluşup birlikte oynayabilmeleri için uygun bir ortam yaratmayı hedeflemişti.

5 Ocak 2021 tarihi itibarıyla geliştirici ekipten oyunun kapatılacağına dair bir açıklama geldi. Açıklamada şu ifadeler yer alıyor: ”Minecraft topluluğunda bulunan harika yeteneklere sonsuza dek minnettar kalacağız. Bu kararı almak gerçekten hiç kolay değildi. Ancak yine de oyunun kapatılacağı tarihe kadar oyundan en iyi şekilde yararlanabilmeniz için, elimizden gelenin en iyisini yapacağız.”

Oldukça popüler olan Minecraft dünyası, teknolojinin de gelişmesiyle beraber değişime uğramıştı. Yeni nesil Minecraft olarak oyuncuların beğenisine sunulan Minecraft Earth, bu noktada oldukça farklı bir deneyim vaat ediyordu. Oyun, artırılmış gerçeklik teknolojisiyle Minecraft bloklarını gerçek hayata taşımayı hedeflemişti. Bu teknoloji, oyunun rakibi Pokemon Go gibi oyunu gerçek dünyada deneyim etme imkanı sunuyordu. Açıkçası, geliştirici ekip bu süreçte boş oturmamış, oyunun evlerde de oynanabilmesi için çaba sarf etmişti. Lakin bu da yeterli olmadı.

Ne yazık ki pandemi süreci, hayatımızdan bir şeyi daha alıp götürdü. Serbest hareketle oynanan ve dışarı çıkmayı gerektiren Minecraft Earth, COVID-19 nedeniyle çok büyük yara almıştı. Bu durum, oyuna olan desteğin yakın zamanda sonlanacağı duyurusunu beraberinde getirdi.

Minecraft Earth’ün kapatılacağı tarih

Yapılan duyuruyla beraber Minecraft Earth’e verilen destek yakında sona erecek. Minecraft Earth için kapatılma tarihi ise 30 Haziran 2021 (Çarşamba günü) olarak belirlenmiş. Oyunun 30 Haziran 2021’de kapatılacak olması, oyunu bu tarihten sonra indiremeyeceğiniz ve oynayamayacağınız anlamına geliyor. Bu tarihin ertesi günü olan 1 Temmuz 2021’de ise oyuna dair bütün veriler silinmiş olacak. O güne kadar oyun içinde harcama yapmış oyunculara, harcadıkları kadar Minecoin hediye edilecek. Ücretli bir yakut bakiye olan Minecoin’i, Minecraft Marketplace’te haritalar, görünümler ve mini oyunlar satın alabilmek için kullanabileceksiniz.

Minecraft Earth, WWDC 2019‘da (Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı) görücüye çıkmış ve o günlerde çok büyük beklenti yaratmıştı. Dolayısıyla, şu anda yaşanan süreç özellikle de Microsoft için büyük bir hayal kırıklığı olmalı. Microsoft’un neredeyse bütün kaynaklarını kullanmasına rağmen oyunun küresel bir olay karşısında tutunamamış olması, AR uygulamalarının geleceği hakkında oluşan soru işaretlerini de çoğaltmış durumda.

İLGİLİ HABERLER