EğlenceTeknoloji

Minecraft Dungeons’a koronavirüs rötarı

minecraft dungeons

Minecraft Dungeons, planlanandan daha geç bir tarihte PC ve oyun konsollarında oyuncularla buluşacak. Oyunun yapımcısı Mojang, Minecraft serisinin yeni oyunun 26 Mayıs tarihinde yayınlanacağını duyurdu. Oyun; PC, Xbox One, Xbox Game Pass, PlayStation 4 ve Nintendo Switch’te yayınlanacak.

Normal şartlar altında Minecraft Dungeons’ın nisan ayı içinde yayınlanması planlanıyordu. Ancak küresel koronavirüs salgını, pek çok şeyi olduğu gibi, oyunun çıkışını da etkiledi. Mojang tarafından yapılan açıklamada, “Oyunun nisan ayında çıkması artık mümkün değildi. Ekiplerimizin sağlık ve emniyetini garanti altına almak istedik. Böylelikle onlar da siz oyuncularımıza en iyi deneyimi sunabilecek” ifadeleri kullanıldı.

Mojang, çıkış tarihini duyururken oyunla ilgili daha fazla detay vermeyi de ihmal etmedi. Minecraft Dungeons’ta oyuncular daha sonra yayınlanacak bir yama ile platformlar arası multiplayer deneyimi yaşayabilecek. Buna ek olarak, oyuncular lokal ve çevrimiçi co-op modlarında kendileri dışında üç kişinin daha bulunduğu takımlar oluşturabilecek.

Oyundaki görevlerde ise hem düzenli olarak yenilenen hem de sabit unsurlar bulunacak. Böylelikle oyuncular hem yeni bir deneyim yaşayacak hem de temel anlatım dili ve görevlerde bir değişim olmayacak.

Minecraft Dungeons iki farklı versiyonla oyuncuların karşısına çıkacak. 20 dolar karşılığında satılacak standart versiyona ek olarak, 30 dolarlık Hero Edition paketi oyunculara sunulacak. Bu pakette oyuncular bazı kozmetik unsurlara ve bazı indirilebilir içeriklere erişebilecek.

İLGİLİ HABERLER