EğlenceTeknoloji

Minecraft Dungeons için beklenen çıkış tarihi açıklandı

minecraft dungeons

Minecraft Dungeons geçtiğimiz yıl Mojang tarafından duyurulmuştu. Klasik zindan oyunlarına Minecraft yorumunu katan oyunun piyasaya çıkış tarihi de sonunda belli oldu.

Mojang ilk etapta Minecraft Dungeons’ın 2019’da yayınlanmasını planlamıştı. Ancak evdeki hesap çarşıya uymamış gibi görünüyor. Mojang’ın sahibi Microsoft’tan yapılan açıklamada Minecraft Dungeons’ın 2020’nin nisan ayında satışa sunulacağı belirtildi. Oyun Xbox One ve PC’nin yanı sıra Nintendo Switch ve PlayStation 4’te oyuncularla buluşacak.

Minecraft Dungeons’ta görsel açıdan standart Minecraft oyunlarından pek fazla uzaklaşmasa da, oynanış bakımından oldukça farklı bir deneyim sunuyor. Dungeons’ta oyunculara boş bir çerçeve yerine görevlerle, karakterlerle ve düşmanlarla dolu bir macera sunuluyor. Minecraft Dungeons’ı çevrimiçi ortamda dört oyuncunun aynı anda oynaması mümkün olacak.

Minecraft Dungeons için ilk beta sürümü ne zaman yayınlanacak?

Dungeons, Mojang bünyesindeki küçük bir ekibin özel projesi olarak tanımlanabilir. Ancak Minecraft macerasına farklı açıdan yaklaşan başka oyunlar da mevcut. 2015’te yayınlanan Minecraft: Hikaye Modu da macera formatıyla ilk etapta büyük ilgi görmüştü.

Oyun için Microsoft tarafından yayınlanan duyuru videosu, bir ipucu da veriyor. Fragmanda görülen minecraft.net/dungeons adresi üzerinden kayıt yaptıranların oyunun beta sürümüne erişebileceği belirtiliyor. Beta sürümünün ne zaman yayınlanacağı ise belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER