Eğlence

Microsoft Minecraft’ı Chromebook’lara getiriyor

minecraft chromebook
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, çarşamba günü Minecraft: Bedrock Edition‘ın ChromeOS’e özel erken erişim sürümünü dağıtıma çıkardı. ChromeOS’in Android desteği sayesinde oyun Chromebook’ta çalışacak. Minecraft, arkadaşlarla cihazlar arası oyun, pazar yeri ve Realms’te oynama desteği içerecek.

Minecraft’in Microsoft’a ait geliştiricisi Mojang, öncelikle 2020’de Minecraft: Eğitim Sürümü sürümünü Chromebook’larda yayımlamıştı, ancak bu özel sürüm bir okul lisansı veya Office 365 Eğitim hesabı gerektiriyordu. Çarşamba günü dağıtıma çıkan Minecraft’in erken erişim sürümü ise, bu minimum özellikleri karşılayan Chromebook’larla sınırlıdır.

Mojang ekibi, konuyla ilgili bir blog yazısında “Erken erişim, bu ilk aşamada, minimum gereksinimleri karşılayan seçilmiş Chromebook cihazlarının yalnızca seçilenlerinin Minecraft’ı satın alma seçeneğine sahip olacağı anlamına gelir, bu nedenle Minecraft’ın sizin için mevcut olup olmadığını görmek için Google Play Store’u kontrol etmeniz gerekecek.” diyor. “Bu, bazı oyuncularımıza ayrıcalık tanımak istediğimiz için değil (hepinizi eşit şekilde seviyoruz!), oyunun performansını test etmeden önce daha fazla oyuncuya sunmadan önce test edebilmemiz içindir.”

Bugüne kadar, Chromebook kullanıcıları Minecraft‘ı ChromeOS’te çalıştırmak için çeşitli işlemler yapmak zorunda kalmış veya Minecraft: Eğitim Sürümü ile yetinmek zorunda kalmıştı. Oyunun Java sürümü, Chromebook’ta Linux uygulamalarına ve Minecraft‘ın çalıştırılması için bazı manuel adımlara ihtiyaç duyuyor. Hatta o zaman bile, performans taleplerini karşılamak için yüksek kaliteli bir Chromebook’a ihtiyaç oluyor.

İlginizi çekebilir

Mojang, henüz Chromebook’lar için tam Minecraft sürümünün çıkış tarihini netleştirmedi. Şu an için sadece, “Resmi olarak piyasaya sürüldüğünde, uyumlu bir Chromebook’u olan herkes Google Play Store’dan indirebilecek.” diyor. Ekip şimdi, ünlü uçan ahtapot sütü veya Ender Ejderhalarının gökyüzünde dans etmesini önlemek için, gelecek haftaları hata gidermeye harcamayı planlıyor.

Minecraft’in başka bir platforma genişlemesi, Microsoft’un yakında gerçekleşmesi beklenen Activision Blizzard satın alması için düzenleyici kuruluşların takdirini kazanmaya çalıştığı bir dönemde gerçekleşiyor. Microsoft, Call of Duty ve Minecraft gibi oyunlara erişimi kapatmayacağını ve bunları yeni platformlara getireceğini göstermek için bu hafta Boosteroid ve Ubitus ile iki yeni bulut oyun hizmeti anlaşması imzaladı.

İLGİLİ HABERLER