Eğlence

Minecraft’ın satış sayısı 300 milyonu geçti

minecraft chromebook

Minecraft çok uzun süredir dünyanın en çok satan video oyunu olma unvanının sahibi. Oyunun yapımcısı Mojang Studios’tan bu başarıyı katmerleyecek yeni bir açıklama daha geldi. Stüdyodan yapılan açıklamada, oyunun satılan kopya sayısının 300 milyonu geçtiği belirtildi.

Mojang Studios başkanı Helen Chiang, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Yıl dönümümüze yaklaşırken Minecraft, 300 milyondan fazla kopya satışıyla tüm zamanların en çok satan oyunlarından biri olmaya devam ediyor. Bu ilk bloklarımızı yerleştirirken kimsenin hayal edemeyeceği bir dönüm noktası.”

Bu önemli başarının duyurusu, Minecraft Live 2023 etkinliği sırasında yapıldı. İnternetten canlı olarak yayınlanan etkinlikte oyunla ilgili haberler ve gelişmeler paylaşılırken, oyuncular oyuna yeni eklenecek yaratıklar için de oylama yaptı. Oylama sonucunda yengeç, armadillo ve penguen oyuna eklenen karakterler oldu.

Minecraft’ın başarısı hafife alınacak türden değil

Minecraft’ın 300 milyondan fazla kopya satmasının hafife alınacak bir şey olmadığını söylemek gerekiyor. Zira bu sayı, neredeyse tüm eğlence sektöründeki satışları gölgede bırakıyor. Örneğin, tüm zamanların en çok satan müzik albümü olan Michael Jackson’ın Thriller albümü yaklaşık 70 milyon kopya sattı. Tüm zamanların en çok satan oyun konsolu olan PlayStation 2’nin satış sayısı ise 155 milyon. En çok satan oyunlar listesinin ikinci sırasında yer alan Grand Theft Auto V’in bile 185 milyon sattığını düşününce Mojang imzalı oyunun başarısı daha iyi anlaşılıyor. En azından Half-Life 3 gelene kadar en çok satan oyunlar listesinin zirvesinin değişmesi beklenmiyor.

İLGİLİ HABERLER