Eğlence

Mighty Spotify ile iPod shuffle’ı birleştiriyor

mighty

Apple’ın artık üretmediği iPod shuffle, bir grup kullanıcı tarafından halen özel bir sevgiyle anılıyor. Sportif aktivitelere uygunluğu, sade tasarımı, son derece basit bir biçimde kontrol edilmesi ve fiyatının cep yakmaması, cihazın kendisine özel bir kitle oluşturmasını mümkün kılmıştı. Ancak müzik dinleme alışkanlıklarının değişmesi ve çevrim içi müzik servislerinin döneminin başlamasıyla birlikte iPod shuffle da zamanın gerisinde kalmıştı.

Kullanışlılık özellikleriyle övülen bir aletin çağdışı kalmasını kabullenememiş gibi gözüken Mighty Audio, Spotify üzerinden müzik çalan iPod shuffle benzeri bir müzik çalar geliştirdi. Mighty adını taşıyan ürün için Kickstarter üzerinde bir kampanya başlatan şirket, 250 bin dolarlık bir kaynak sağlamayı amaçlıyor. 28 gün daha sürecek kampanyada şu ana kadar toplanan rakam ise 60 bin 424 dolar.

Görüntüsü itibarıyla iPod shuffle’a fazlasıyla benzeyen cihazın üstünde ses artırma ve kısma, şarkıyı geçme ve başa alma, başlatma ve durdurma gibi işlemlerin gerçekleştirilmesini sağlayan büyük bir buton bulunuyor. Cihaz, tıpkı iPod shuffle gibi, elbiselere klipslenebiliyor. Büyük butonun üstünde ise çalma listeleri arasında seçim yapmayı sağlayan küçük bir buton daha yer alıyor. Tasarımda ana rengin yeşil olması nedeniyle Mighty Spotify tarafından geliştirilmiş bir ürün zannedilme potansiyeli de taşıyor. Çalma listesi seçim tuşunun da Spotify logosunu andırdığını belirtmek gerekiyor. Şirket yetkilileri, Spotify’a fazla benzer gözükmemek için renk şemasında değişikliğe gittiklerini söyleseler de, ortaya çıkan üründe bu değişiklik pek fark edilmiyor.

Ancak Mighty’nin ortaya koyduğu fikrin fazlasıyla etkileyici olduğunu söylemek gerekiyor. Akıllı telefonlarla koşmak bazı riskleri beraberinde getiriyor ve akıllı saatler henüz Apple Music ve Google Play Music gibi servisler dışında çevrim dışı oynatma imkanı sunmuyor. Boyutları küçük gibi gözükse de özünde Android tabanlı bir cihaz olan Mighty, Spotify’a dilediğiniz yerde erişmenizi mümkün kılıyor.

Akıllı telefona yüklenen kontrol uygulaması, kullanıcıların Spotify çalma listelerini Mighty ile eş zamanlıyor ve Spotify üzerinden doğrulamayı gerçekleştiriyor. Eş zamanlama ile listelere 30 gün boyunca çevrim dışı erişim sağlanıyor. Tamamen çalma listeleri üzerinden ilerleyen bir müzik deneyimi sunan cihaz, kullanıcılara çalma listesinin ismini de ara ara sesli olarak hatırlatıyor. USB-C girişi barındıran Mighty ile 5 saat aralıksız müzik keyfi yaşanabiliyor. Bluetooth kulaklıklarla da eşleşebilen Mighty, 2 GB depolama alanı sunuyor. Bu da yaklaşık 48 saat uzunluğunda müziğin kullanıcıların elinin altında olmasını sağlıyor. Mighty için ilk parti sevkiyatın önümüzdeki kasım ayında başlaması planlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER