Manşetler

Midjourney v5 ile sanat ve fotoğraf dünyasında AI devrimi: Gerçekçi görüntüler ve inanılmaz detaylar

midjourney v5

Metinden görsel üreten popüler bir araç olan Midjourney’nin gerçekçi yaratımlarıyla tanınan en son dil modeli olan Midjourney v5 kullanıcıların beğenisine sunuldu.

Geçtiğimiz çarşamba günü Midjourney’nin ücretli müşteri tabanına sunulan güncelleme ile birçok kullanıcı, grafik tasarımcı Julie Wieland gibi, yeni AI üretimi eserlerini paylaşmaya başladı. Midjourney’nin web sitesinde belirttiği gibi, v5 dil modeli, “verimlilik, tutarlılık ve kalite” konularında gelişmeler sunuyor.

Kullanıcılar özellikle insan eli detaylarındaki iyileştirmeleri fark etti ve artık nesnelerin daha fazla beş parmaklı ellerle oluşturulduğunu gözlemlediler. Önceki modellerde insan elleri genellikle yanlış sayıda parmakla, dört ile yedi ila on arasında değişen sayılarda üretiliyordu. Midjourney v5’i deneyenler görsel iyileştirmelerden etkilendiler.

Wieland, PetaPixel‘a verdiği demeçte, “En son Midjourney v5 modeli hem son derece şaşırtıcı/korkutucu hem de fazlasıyla ilgi çekici” dedi. Wieland, “Gerçekçi cilt dokusu/yüz özellikleri ve ışıklandırma gibi karmaşık detayları ve dokuları yeniden yaratma becerisi eşsiz” ifadesini kullandı.

Midjourney, benzersiz bir dil modeli olmasına rağmen, Stable Diffusion ve DALL-E gibi diğer metinden görsel üreteçlere benzer şekilde çalışıyor. ArsTechnica‘ya göre, insan yapımı sanat eserlerini referans alarak eğitilen model, sözlü betimleyici komutları kullanarak görseller oluşturur.

AI üretilen sanatın yasal veya etik olup olmadığına dair süregelen bir tartışma var; ancak, birçok Midjourney v5 kullanıcısı, sürekli yapılan güncellemelerle gerçek sanat ve fotoğraflardan ayırt edilemez hale gelebileceğini düşünüyor. Wieland, Midjourney gibi AI imaj üreteçlerinin, fotoğrafçıların yerine geçmekten ziyade onların yardımcıları olabileceğini düşünüyor.

Ancak, Midjourney v5’in eksiklikleri de yok değil. AI imaj yaratıcı Nick St. Pierre, önceki Midjourney v4 ve Midjourney v5 ile aynı komutları kullandığı birçok çalışmasını paylaştı. Bir görsel, 1960’ların sokak stili giyen genç kadınların dış mekan moda çekimini andıran büyüleyici bir kare sunuyor. Daha yakından incelendiğinde, arka plandaki bedenlere bağlı olmayan uçan eller ve şekilsiz yüzler fark edilebiliyor.

İlginizi çekebilir

Son v5 modeliyle birlikte, Midjourney’nin kurucusu David Holz, markanın Discord kanalında kullanıcıların daha iyi sonuçlar elde etmek için “kısa komutlardan kaçınıp daha uzun, açıklayıcı metinler” kullanmalarını öneriyor.

Sonuç olarak, Midjourney v5, AI tarafından üretilen görsellerin kalitesini ve gerçekçiliğini artırarak, kullanıcıların etkileyici görsel içerikler üretmelerine olanak tanıyor. Bununla birlikte, AI tabanlı görsel üreteçlerin sanat ve fotoğraf dünyasındaki etkileri ve gelecekteki yeri hakkında tartışmalar devam ediyor. Teknoloji geliştikçe ve AI sistemleri daha da gelişip adapte oldukça, bu araçların yaratıcılık ve orijinallik üzerindeki etkilerini görmek için zaman gösterecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER