Teknoloji

Microsoft’un yapay zeka vizyonu: İletişim bilişimin merkezinde olacak

microsoft copilot ai
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft yapay zeka

Microsoft’un yapay zeka ile çalışan sohbet robotu Tay, geçtiğimiz hafta takındığı ırkçı tavır ile manşetleri süslemişti. Ancak bu durum Microsoft’un robotlara dair planlarında geri adım atmasına neden olmuş gibi gözükmüyor. Build 2016 konferansının açılış etkinliğinde konuşan Microsoft CEO’su Satya Nadella, şirketinin “Bir Platform Olarak İletişim” adını taşıyan vizyonuna dair detayları paylaştı ve doğal dili kullanılabilen robotların bilgisayarların geleceğinde önemli bir yer tutacağını belirtti. Konseptin basit ancak etkili olduğunu belirten Nadella, bunun daha önceki platform değişiklikleri gibi bir etki yaratabileceğini ifade etti.

Nadella’nın bilişimin geleceğine dair vizyonu üç temel üzerinde yükseliyor: İnsanlar, dijital asistanlar ve robotlar. İnsanların olayların merkezinde bulunduğunu söyleyen Nadella, Cortana gibi dijital asistanların ise tüm cihazlarında insanların yanında olacağını ifade etti. Nadella’nın vizyonunda sohbet robotları ise kullanıcılar, dijital asistanlar ve diğer sistemler arasında aracı işlevi görecek.

Robotları insanların iletişim kurabilecekleri yeni uygulamalar olarak tanımlayan Nadella, dijital asistanların da kullanıcılar yerine botları çağırabileceğini belirtti. Sistemin nasıl çalışacağını Skype üzerinden gösteren Microsoft, Cortana ve robotların normal bir sohbet ekranını terk etmeden kullanıcılar için tatil planı yapabileceğini gözler önüne serdi.

Microsoft yapay zeka geliştirme çalışmaları konusunda yalnız değil. Amazon’un Alexa’sı ve Apple’ın Siri’si insanları yavaş yavaş cihazlarla iletişim kurmaya alıştırmıştı. Facebook, Messenger içinde M adını taşıyan bir dijital asistan geliştirirken, Çinli mesajlaşma uygulaması WeChat de kullanıcılara robotların yardımıyla sinema bileti alma veya taksi çağırma fırsatı veriyor.

İLGİLİ HABERLER