Teknoloji

Microsoft’un Windows Phone’daki “Siri”si: Cortana

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un üzerinde çalıştığı Windows Phone 8.1 güncellemesinin yeni bir kişisel asistanı da birlikte getirmesi bekleniyor. ZDNet’in haberine göre, Siri’yi hatırlatan bu kişisel asistan bir Halo karakteri olan ”Cortana” kod adıyla anılıyor. Cortana sayesinde Windows Phone işletim sistemli cihazlar ve sahiplerinin ses komutları üzerinden iletişim kurması amaçlanıyor. Windows Phone halihazırda basit sesli komutları desteklese de, Cortana’nın öğrenme ve uyum sağlama yeteneğiyle bir adım ötesini temsil etmesi planlanıyor.

windows-phone-cortana-130913

Microsoft’un emekliye ayrılmaya hazırlanan CEO’su Steve Ballmer, Microsoft cihazlar için servis etkileşimli bir kabuk oluşturma sözünü vermişti. ZDNet’in haberine göre, Cortana Windows Phone, Windows ve Xbox One’ı kapsayacak bu kabuğun merkez noktasında olacak. Cortana’nın nasıl işleyeceği henüz bilinmese de, Windows Phone 8.1’e ait ekran görüntüleri Microsoft’un özelliği test ettiğini gösteriyor. Ekran görüntülerine bakıldığında Microsoft’un Cortana’yı hava durumu, bildirimler ve takvim etkinliklerini tek bir arayüzde toplamak amacıyla kullandığı fikri ortaya çıkıyor. Arayüzde konum bilgisi ve Bluetooth kontrollerine erişim seçenekleri de bulunuyor.

Söz konusu ekran görüntülerinin Cortana’nın ilk dönemlerine ait olduğu ve Microsoft’un servisi önemli ölçüde geliştirdiği düşünülüyor. 2014’ün başlarında yayınlanması beklenen Windows Phone 8.1 güncellemesiyle birlikte Cortana’nın da herkes tarafından erişilir hale gelmesi öngörülüyor.

İlgili >> ZDNet, The Verge

İLGİLİ HABERLER