Teknoloji

Microsoft’un Windows Phone platformu Android’in pastasından pay kapabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android’in akıllı telefon pazarındaki liderliği herkes tarafından kabul ediliyor. Pazar araştırma şirketi NPD Group tarafından yayınlanan araştırma raporuysa bunu kanıtlar nitelikte. Bununla birlikte müşterilerin dikkatini Android’den çalan tek platform Apple’ın iPhone’u değil, araştırma şirketine göre Microsoft’un Windows Phone platformu da müşteri ilgisi çekiyor.

NPD araştırma direktörü Linda Barrabee, araştırmayla ilgili olarak yayınlanan basın bülteninde Android’in ezici üstünlüğünün varlığını koruduğunu ve bunun rakipleri için iyi bir haber olmadığını belirtti. Barrabee, mevcut BlackBerry akıllı telefon sahiplerinin üçte birinin bir sonraki akıllı telefon seçimlerinin Android olabileceğini ifade etti. NPD verilerine göre geride kalan üç çeyrek yılda satılan akıllı telefonların en az yarıya yakını Android platformunu barındırıyor olsa da, müşteri ilgisi başka yerlere kaybilir.

Yakın gelecekte yeni bir akıllı telefon almaya niyetli olan kullanıcıların yüzde 44’lük bir dilimi Microsoft’un Windows Phone platformunu değerlendirebileceğini belirtti. Microsoft’un akıllı telefon arenasında iddialı bir oyuncu hâline gelmesi için hâla yapacak çok işi var. NPD, müşterilerin yüzde 45’inin bu platformdan haberdar bile olmadığını söylüyor. Barrabee “Müşterilerin Windows Phone 7’nin gerçekten ne olduğunu anlaması için gitmesi gereken çok yol var. Ancak doğru pazarlama stratejisi, uygulama portföyü ve zengin özellikli donanım sayesinde Microsoft duruşunu geliştirebilir ve Android’in baskın pazar payından çalabilir.” şeklinde görüş belirtti.

İlgili – NPD

İLGİLİ HABERLER