Teknoloji

Microsoft’un Windows 8 Metro’ya özel Office paketi Apple’ın iWork’üne meydan okuyacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Windows 8’i Metro ve geleneksel masaüstü arayüzü olmak üzere iki farklı bölüme ayırıyor. Üstelik Microsoft Office’in Metro arayüzününe özel versiyonunu da baştan tasarlıyor desek yeridir. Build geliştirici konferansında konuşan Microsoft tepe yöneticisi Steve Ballmer Metro tarzı Office üzerinde yeniden düşünüp sıkı bir şekilde çalıştıklarını belirtti.

Windows 8’in Metro kullanıcı arayüzüyle ilgili ilk tepkiler genelde olumlu oldu. Hatta bu arayüzü iOS 5 ile yan yana karşılaştıranlar bile oldu. Windows Phone 7’nin dokunma dostu, büyük ve canlı içerik desteği sunan canlı döşemeleri ödünç alan Metro arayüzü uygulamalara ulaşımı daha kolay hâle getiriyor. Ancak bu kolaylık Windows 8’in geçmişe dönük desteğinin sunulacağı masaüstü arayüzü ve bu arayüze özel uygulamaları kapsamıyor, belki de en azından şimdilik. Buna bir örnek olarak Windows 8’in Windows Gezgini arayüzü örnek verilebilir. Microsoft bu uygulamada da birtakım güncellemeler yaptı, ancak bu arayüzü Metro’ya uyarlamak yerine geleneksel yapıda tutmayı tercih etti. Microsoft Office paketindeki uygulamalar için de benzer bir durum söz konusu.

Windows 8’in çıkışına daha neredeyse bir yıl var ve bu bir yıl zarfında Mirosoft geçmişe dönük uygulamaları daha kolay erişilebilir ve daha verimli çalıştıracak bir yol bulabilir. Bu, Metro arayüzünün çekici ve hafif arayüzüyle birleştirildiğinde ortaya Apple’ın iWork paketindeki uygulamalara kafa tutacak bir işin ortaya çıkmasına vesile olabilir.

İlgili – SlashGear

İLGİLİ HABERLER