Teknoloji

Microsoft’un sevimli kahramanı Clippy bir görünüp yeniden kayboldu

microsoft clippy

Microsoft’un Clippy adlı simgesini bilir misiniz? Office 97 ile doğan Clippy, Microsoft Office yazılımını kullananlara çeşitli ipuçları sunardı. Kullanıcılara duygulu gözlerle bakan ataş biçimli bu kahramanın seveni de sevmeyeni de çoktu. Ekranda herhangi bir anda anlamsız şekilde görünür, bu şekilde kullanıcıları ya eğlendirir ya da kızdırırdı.

Clippy’nin ömrü nispeten kısa oldu ve 2001’de çıkan Office XP’ye kadar sürdü. Microsoft, Office asistanını akıllı etiketleri ve görev panelleri gibi özelliklerle değiştirdi. Clippy o zamandan beri Microsoft’ta iş arıyordu ve bu hafta içinde bu sevimli ataşın geri döndüğünü gördük.

Microsoft geçtiğimiz salı günü Clippy’yi yeniden hatırladı. Bu ataşı şirketin Teams adlı sohbet yazılımında bir grup animasyonlu çıkartma içinde gördük. Bu çıkartmalar daha sonra Microsoft’un resmi Office GitHub geliştiriciler sayfasında da görüldü ve Microsoft Teams kullanıcılarının ücretsiz biçimde indirip kullanmalarına sunuldu. Ne var ki, bir gün sonra Clippy yeniden ortadan kayboldu ve Microsoft’un arşivlerine kaldırıldı.

Bir Microsoft temsilcisi, The Verge sitesine yaptığı açıklamada, “Clippy 2001’den beri işini geri almaya çalışıyordu. GitHub’daki kısa varlığı da bir başka girişimi oldu.” şeklinde eğlenceli bir yaklaşımda bulundu. “Çabalarını takdir etsek de, Clippy’yi Teams’e getirmek gibi bir planımız yok.” diyerek de sözlerine ekleme yaptı.

Konuyla ilgili bir kaynağın verdiği bilgiye göre ise, şirketin içindeki “marka polisi” Clippy’nin Microsoft Teams’de görünmesinden mutlu olmadı ve bunun bir an önce kaldırılmasını istedi. Microsoft GitHub projesiyle ilişkilendirilen Clippy for Microsoft Teams projesini rafa kaldırmış oldu. Clippy de bir kez daha iş aramaya başladı.

Clippy fanatikleri de bunun Microsoft Teams’e geri gelmesi için bir tür kampanya başlattı. Eğer Clippy’nin bir mesajlaşma çıkartması olarak geri gelmesini istiyorsanız, buradan oy kullanabilirsiniz. Microsoft genellikle kullanıcıların seslerini duyuran siteye kayıtsız kalmıyor. Şu andaki talep de Microsoft Teams’deki özel kanallarla ilgili. Bu özellik yıl içinde kullanıma sunulacak. Aynı zamanda Slack kullanıcılarını kıskandıracak birtakım yeni özelliklerin de Microsoft Teams’e gelmesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER