Teknoloji

Microsoft’un rafa kaldırılan Lumia telefonu iPhone 6 ile yan yana

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft-mclaren-windows-phone-prototip-111214-6

Microsoft yeni bir amiral gemisi Lumia Windows telefonu çıkarmayı planlıyordu. Bu zamanlarda yurt dışında piyasaya sunulması beklenen akıllı telefonun kamerasıyla öne çıkması bekleniyordu.

Cihaz McLaren kod adını taşıyacaktı ve Microsoft’un kendi çatısı altında geliştirdiği Kinect benzeri yeni 3D Touch dokunmatik hareketlerini kullanan ilk telefonu olacağı belirtiliyordu. McLaren’e ait fotoğraflar geçtiğimiz haftalarda internete sızmıştı. Bu fotoğrafların doğruluğu kanıtlanmıştı, ancak cihazın iptal edilmiş bir proje dahilinde üretilmiş prototip olduğu vurgulanmıştı. Ne var ki, Microsoft’un gelecek nesil amiral gemisi Windows Phone cihazı için beklenti sürüyor.

Bugün McLaren’i her açıdan gösteren yeni fotoğraflar yayınlandı. Alüminyum gövdeye sahip bu cihaz Windows Phone 8.1 ile çalışıyor ve ekran üstü navigasyon tuşlarına sahip. 2 GB RAM ve 5 inç 1080p ekrana sahip olan bu cihazın iPhone 6 ile karşılaştırılan fotoğrafları da yer alıyor. McLaren’in arkasındaki kamera çıkıntısı açık şekilde görülüyor, ancak bazılarının iddia ettiği gibi cihazda 50 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunmuyor.

The Verge sitesinin Microsoft’a yakın kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre cihaz bu cihaz Lumia 1020’nin takipçisi bir cihaz olacak şekilde geliştirildi, ancak kameranın çözünürlüğü Lumia 930 ve Lumia 1520’de olduğu gibi 20 megapiksel civarında tutuldu.

McLaren çoğunlukla Windows Phone için 3D Touch özelliklerine yoğunlaşan bir cihaz olacaktı, ancak Microsoft işletim sisteminde daha fazla hareketle kontrol mekanizmasını mümkün kılmak için temel konseptler üzerinde çalışmayı sürdürüyor. Bunların bir kısmı Windows 10’un telefon versiyonuyla çıkış yapacak, belki Microsoft bunların bir kısmını ocak ayında düzenlemeyi planladığı Wİndows 10 etkinliğinde gösterebilir.

İLGİLİ HABERLER