Teknoloji

Microsoft’un patent başvurusu gerçek zaman destekli bilgiler geçen ekranı işaret ediyor

Microsoft’un giyilebilir bilişim aygıtları ve artırılmış gerçeklik teknolojileri üzerinde deneyler gerçekleştirdiği sır değil, Microsoft Research araştırma laboratuvarının yürüttüğü araştırmalara göz atmak yeterli. Ancak dün ortaya çıkan yeni bir patent başvurusu şirketin henüz gösterimini yapmadığı muhtemel bir artırılmış gerçeklik uygulamasının ipuçlarını veriyor.

Patent başvurusunda bir cihaz tanımı yapılmasa da, kafaya takılan bir ekranın gerçek zamanlı etkinlikleri, ilgili verileriyle birlikte, nasıl göstereceğini gözler önüne seriyor. Bu şekilde bir spor karşılaşmasında bir yandan oyunu takip ederken bir yandan da onunla ilgili canlı istatistikleri anında almak mümkün olacak. Bir nevi, TV’deki deneyim doğrudan karşılaşmanın oynandığı alandaki izleyicilere de sunulmuş olacak.

Sistem bunu gerçekleştirmek için nerede olduğunuzu ve görüş açınızda nelerin olduğunu tanıyor ve sonrasında nelerin olduğu veya nereye baktığınıza bağlı olarak sürekli yeni bilgi geçişinde bulunuyor. Detaylara bakıldığında Microsoft’un gelecekteki Xbox planları arasında yer aldığı söylenen  ve “Fortaleza Glasses” olarak anılan artırılmış gerçeklik gözlükleri akıllara geliyor. Bu gözlüklerin de benzer şekilde kişiler, mekanlar ve nesneler hakkında gerçek zamanlı veriler sağlayacağı söylenmişti. Bu gözlüklerin 2014 yılı içinde geleceği şeklinde tahmin yürütülmüştü.

İlgili >> ABD Patent ve Marka Ofisi

İLGİLİ HABERLER