Teknoloji

Microsoft’un Nokia hamlesi Stephen Elop’un cebini doldurdu

Nokia’nın ana vatanı Finlandiya’nın en büyük gazetelerinden biri olan Helsingin Sanomat’ta yayınlanan bir habere göre, kısa bir süre öncesine göre Nokia’nın CEO’su konumunda olan Stephen Elop’un kontratı seleflerinin kontratına göre ciddi bir farkı barındırıyor. Söz konusu kontratta Nokia içinde bir kontrol değişikliği olması durumunda Elop’un hızlandırılmış bir ödeme alacağı ifadesinin bulunduğu iddia edilirken, Microsoft’un Nokia’nın Cihazlar ve Servisler birimini satın almasıyla birlikte bu ödeme için gereken şartların ortaya çıktığı belirtildi.

nokia-stephen-elop-ceo

Stephen Elop’un kontratının daha önceki CEO’lardan farklı olduğu iddiasını ilk etapta reddeden Nokia, daha sonra hukuk departmanı aracılığıyla bir açıklama yaparak ilk açıklamanın bir ”ofis kazası” olduğunu duyurdu. Forbes’ta yer alan bir habere göre, yine aynı kontratta şirketin hisse senetlerinin keskin bir şekilde düşüp daha sonra yükselmesi durumunda da Elop’un tazminat miktarının artacağına dair bir madde bulunuyor. Nokia’daki Elop dönemi esnasında hisselerde bu tarz bir dalgalanma da yaşanmıştı.

Eski bir Microsoft çalışanı olan Stephen Elop’un Nokia’nın Microsoft’a satışından dolayı ödüllendirildiğinin ortaya çıkması ise Finlandiya’da oldukça üst düzey bir rahatsızlık yaratmışa benziyor. Başbakan Jyrki Katainen ve Maliye Bakanı Jutta Urpilainen’in bu durumdan duydukları memnuniyetsizliği açıkça paylaştıkları belirtilirken, Finlandiya’nın resmi medya kaynaklarından gelen haber ise Elop’un kontratındaki değişikliklerin Microsoft ile yapılan anlaşmanın tamamlandığı günde gerçekleştirildiği iddiasını ortaya atıyor. Yaşananların ardından Elop’un Finlandiya’daki imajının ciddi bir biçimde yara aldığını söylemek yanlış olmayacaktır.

İlgili >> Helsingin Sanomat, Forbes

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER