Teknoloji

Microsoft’un ne kadar Kin sattığına dair tahminler sürüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un fiyaskoyla sonuçlanan Kin serisi telefonlarından kaç tane satıldığı bir süredir tartışılmakta. Daring Fireball sitesinden John Gruber, Microsoft’un bu projeyi iptal ettiği 30 Haziran tarihine kadar yalnızca 503 adet Kin’in satıldığını iddia ediyor. Ancak genel kanı Kin’in 1000’den daha fazla 10000’den daha az satıldığı yönünde.

Bir Microsoft çalışan Business Insider sitesine aşağıdaki gibi bir açıklama yapmış:

“Kampüs içinde büyük bir parti yapıldı ve iddia ediyorum ki bu partinin masrafı ürünün masrafından daha fazla tutmuştur. Bir çalışan olarak utanıyorum. Hissedar olarak ise kızgınım. Ürünleri geliştirmek ve çalıştığını görecek hâle getirmek bir iştir, ancak lansman yapmak çok farklı bir iştir. Bir dalga yaratmaya gereksinim duyduğumuz için bu ürünün lansmanını yaptığımızı düşünüyorum.”

Öte yandan, Pocket Now sitesinde yer alan bir habere göre Kin’in Facebook uygulaması kullanıcı bu telefonu aktifleştirdiği anda kendini Facebook’a kaydettiriyormuş. Facebook 8810 adet aktif Kin kullanıcısının olduğunu bildiriyor. Bu da Gruber’in 503 sayısının gerçekten uzak olduğunu gösteriyor.

İlgili – Daring Fireball
İlgili – Business Insider

İLGİLİ HABERLER