Teknoloji

Microsoft’un kalp hızını sürekli ölçen akıllı saati geliyor

microsoft surface buds

Microsoft, iddialara göre, kalp hızını ölçecek çeşitli sensörlerle donatılmış ve rakiplerin akıllı telefonlarıyla da eşzamanlama yapabilecek bir akıllı saat geliştiriyor.

microsoft-logo-030912

Forbes tarafından verilen habere göre Microsoft’ın yakında çıkacak akıllı saati Xbox Kinect birimi tarafından geliştiriliyor. Bu birimin optik mühendislik deneyimlerine bağlı olarak geliştirilen bu saat tek bir şarjla iki gün ve gece boyunca kalp hızını sürekli ölçebilecek. Ayrıca Samsung’un Gear Fit modelinde olduğu gibi kalp hızı monitörünü kapatmak da gerekmeyecek. Söz konusu özellik sürekli açık kalacak şekilde tasarlanıyor.

Microsoft’un akıllı saatinin bu yaz çıkması bekleniyor. Bu saat sadece Windows Phone cihazlarıyla değil, iPhone’lar ve Android telefonlarla da kullanılabilecek. Her ne kadar kalp hızını takip etme anlamında Gear Fit’i geride bırakacak gibi görünse de, saatin görünüş açısından Gear Fit’e benzeyeceği, kullanıcının bileğinin iç tarafına yerleştirilecek şekilde, bir sakızın yarısı kadar büyüklükte tam dokunmatik renkli ekran barındıracağı da söyleniyor.

Ekranın bu sıra dışı yerleşimi kullanıcıların ekrana bakmasını kolaylaştırabilir. Ayrıca bildirimlere göz atarken de az da olsa bir gizlilik sağlayacaktır. Xbox Kinect optik mühendislerinin geliştirdiği yazılım platformu da sensörlerin verileri toplamasını ve kullanıcılara doğru kalp hızı ve diğer zindelik bilgilerini sunmasını sağlayacak. Sonuç olarak kullanıcılar vücutlarıyla ilgili bilgileri özel yazılım ve içe dönük ekranı sayesinde yüksek doğrulukta ve gizli şekilde görüntüleyebilecek.

İlgili >> Forbes

İLGİLİ HABERLER