Teknoloji

Microsoft’un HTTP 2.0 için önerdiği çözüm hem hız hem de mobilite açısından avantajlar sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft internette sörfü daha da hızlandıracak planının detaylarını hazırladığı bir blog yazısında paylaştı. Şirket, HTTP 2.0 için “HTTP Speed + Mobility” olarak adlandırılan, hız ve mobiliteyi bir araya getiren bir yaklaşım öngörüyor. İnternette gezinmeyi daha hızlı hâle getirmek için geniş bir fikir birliğinin olduğuna dikkat çeken Microsoft’un teklif ettiği protokol yüksek hızlara ulaşmaya odaklanıyor.

Ne var ki, Microsoft amaçladığı yüksek hıza nasıl ulaşacağını detaylı bir şekilde açıklamıyor, sadece planladığı yöntemin temelinin Google SPDY protokolüne dayandığını dile getiriyor. Söz konusu protokol, tek bir TCP bağlantısı üzerindeki gecikmeyi ve sıkışıklığı azaltmak için gelen istekleri öncelik sırasına göre düzenliyor ve eş zamanlı akışların üzerindeki kısıtlamayı kaldırıyor. Microsoft, SPDY’yi baz alıp daha da geliştirerek mobil cihazların ve uygulamaların gereksinimlerini karşılayacak bir çözüm sunuyor. Söz konusu çözüm gereken işlemci gücünü azaltacağı için mobil cihazların internette gezinme sürelerini de dolaylı olarak uzatacaktır.

HTTP 2.0’ın oluşturulmasından sorumlu olan IETF (Internet Mühendisliği Görev Gücü) nezdinde bu hafta içinde gerçekleşecek toplantılarda Microsoft’un önerdiği çözümü savunması bekleniyor. Önümüzdeki dönemde daha hızlı internetle ilgili daha fazla şey duyacak ve okuyacak gibi görünüyoruz.

İlgili – Microsoft

İLGİLİ HABERLER