Eğlence

Microsoft gelecek nesil Xbox’a ek olarak bir set üstü cihazı da hazırlıyor

Microsoft ve Sony’nin gelecek nesil oyun konsolları üstünde çalıştıkları bariz bir biçimde ortada olsa da, görünüşe göre Microsoft’un hazırladıkları sadece oyun konsolu ile sınırlı değil. The Verge’de yayınlanan bir habere göre, Microsoft önümüzdeki yıl içinde bir set üstü cihazı satışa sunmayı planlıyor. Şirketin böyle bir cihaz ile gelecek nesil Xbox ile birlikte bir TV servisini de devreye sokacağı ve böylelikle çok daha geniş bir kullanıcı sayısına ulaşacağı söyleniyor.

Microsoft, böyle bir set üstü cihaz ile Apple TV ve Roku gibi benzer hizmeti sunan cihazlar ile rekabete giriyor. Ancak, Microsoft oyunu da denklemin içine alması ile rakiplerinden farklı bir yerde konumlanıyor. Set üstü cihazda tam teşekküllü konsol oyunları oynanamasa da daha basit yapıda oyunların cihazda yer alacağı iddia ediliyor. Microsoft’un bu cihaz için Xbox Live benzeri bir servis hazırlama ihtimali de akıllara geliyor.

Windows 8 işletim sistemi ile çalışacak set üstü cihazda hızlı bir yeniden başlatmayı mümkün kılacak bir yonga setinin kullanılacağı ifade edildi. Microsoft’un Xbox 360’ı bir medya merkezine dönüştürmeyi planladığı göz önüne alınınca bir set üstü cihaz kulağa pek de olağandışı gelmiyor. Microsoft ile ilgili daha ilginç olan dedikodu ise şirketin tüm Xbox Live özelliklerine sahip bir telefon hazırladığı. Microsoft’tan konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada şirketin Xbox 360’ı güncel ve yenilikçi tutmak için sürekli aktif halde olduğu belirtildi.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER