Manşetler

Microsoft’un en yeni Windows 10 Mobile ön izleme sürümü Office ve Xbox uygulamalarını getiriyor

Microsoft Windows Insiders programı kapsamında Windows 10 Mobile için yeni bir ön izleme sürümü yayınladı. Bu yeni versiyon sayesinde Windows Mağaza'ya bir bakış atmak mümkün oluyor. Ayrıca yeni Windows Mağaza sayesinde Microsoft'un evrensel Office uygulamalarını da Windows Phone cihazlarına indirmek ilk kez mümkün oluyor.
Görsel: The Verge
Görsel: The Verge

Microsoft Windows Insiders programı kapsamında Windows 10 Mobile için yeni bir ön izleme sürümü yayınladı. Bu yeni versiyon sayesinde Windows Mağaza’ya bir bakış atmak mümkün oluyor. Ayrıca yeni Windows Mağaza sayesinde Microsoft’un evrensel Office uygulamalarını da Windows Phone cihazlarına indirmek ilk kez mümkün oluyor. Kullanıcılar Word, Excel, PowerPoint ve OneNote uygulamalarının hepsini indirip deneyimleme fırsatına sahip olacaklar.

Windows 10 Mobile ön izleme sürümünün bir diğer yeniliği de Xbox uygulaması. Bir süredir Windows 10’un masaüstü ön izleme sürümünde yer alan bu uygulama artık Windows Phone beta test kullanıcıları için de sunulmuş durumda. Kullanıcılar aktivite kaynağına, başarılara, arkadaş listelerine, aktivite uyarılarına, mesajlara erişebilecek, oyunlara ait video kayıtlarını izleyip Xbox One’a bağlanabilecek. Müzik ve Video uygulamalarının ön izleme versiyonları da yeni sürümde buunuyor.

Güncellemeyle ilgili bir diğer olumlu nokta da daha fazla telefona yüklenebilme şansı sunması. Artık Windows 10 Mobile ön izleme sürümünü Lumia 930, Lumia 640, Lumia 640 XL’e yüklemek mümkün. Ayrıca HTC One (M8) for Windows ile birlikte ilk kez Lumia olmayan bir Windows telefonuna da ön izleme sürümü yüklenebilecek.

Microsoft Windows 10 Mobile’ın yeni kamera uygulamasının bazı Lumia’ların sunduğu gelişmiş özelliklerden şimdilik faydalanamadığına dikkat çekiyor. Bu özelliklere ihtiyaç duyanlar için Lumia Camera uygulamasını indirmeleri tavsiye ediliyor. Bununla birlikte Microsoft en sonunda bütün mevcut Lumia Camera işlevlerinin Windows 10 Mobile’ın varsayılan kamera uygulamasına ekleneceğini de garanti ediyor.

Windows 10 Mobile henüz erken ön izleme aşamalarında, bu da henüz çeşitli hatalarla ve pürüzlerle karşılaşılabileceğini gösteriyor. Bunların arasında bazı kullanıcıların MMS mesajları almalarına engel olan bir hata da bulunuyor. Daha fazla detayı aşağıdaki ilgili bağlantıda yer alan Microsoft blog yazısında bulabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER