Teknoloji

Microsoft’un donanım ortakları yeni CEO’ya büyük güven duyuyor

Yeni bir CEO şirketler için belirsizlik ve büyük değişim göstergesi olarak tanımlansa da, Microsoft’un donanım ortakları Satya Nadella’nın CEO’luk koltuğuna oturmasının olumlu bir değişim getireceğine inanıyor. Nadella’yı yeni görevi dolayısıyla tebrik eden Lenovo CEO’su Yang Yuanqing, şirketinin Nadella’nın uzmanlığına büyük bir güven duyduğunu belirtti. Yuanqing yıllardır süren işbirliği için eski Microsoft CEO’su Steve Ballmer’a teşekkürlerini sunmayı ihmal etmedi.

satya-nadella-310114

Dell CEO’su Michael Dell de CEO’luğa atanan Satya Nadella için ”muhteşem bir seçim” ifadesini kullandı. Nadella’yı iyi tanıdıklarını dile getiren Dell, yeni pozisyonunda Nadella ile birlikte çalışmayı dört gözle beklediklerini ifade etti. Nadella’nın ne ölçüde bir değişim getireceğini şimdiden söylemek mümkün olmasa da, Microsoft’un donanım ortaklarının yeni CEO arayışının yol açtığı belirsizliğin sona ermesinden duydukları memnuniyet rahatlıkla anlaşılıyor.

Microsoft’un Nokia’nın Cihazlar ve Servisler birimini satın alarak akıllı telefon pazarında doğrudan rekabete girdiği LG, Samsung ve HTC gibi şirketler ise Nadella’nın CEO’luğa atanmasıyla ilgili olarak bir açıklamada bulunmadı.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER