Teknoloji

Microsoft’un bulut servisi SkyDrive geri dönüşüm kutusuna kavuştu, Excel anketleri yolda

Microsoft, SkyDrive için geri dönüşüm kutusu işlevini çıkardı. Bu yılın başlarından beri geleceği söylenen söz konusu özellikle birlikte SkyDrive kazara silinmiş dosyaların kurtarılmasına olanak sağlayacak. Bir öğrenciden gelen geri bildirime bu şekilde cevap vermiş olan Microsoft, geri dönüşüm kutusunun SkyDrive kullanan projeler içindeki kullanıcı gruplarının en fazla talep ettiği özelliklerin başında geldiğini kaydetti.

Geri dönüşüm kutusu ile SkyDrive kullanıcılarına silme işlemini geri alma imkanı sunulacak, böylelikle dosyalarını silme hatası yapan kullanıcılar bu yanlışlarından hızlı bir şekilde geri dönebilecek. Bu arada klasörler listesi içinde geri dönüşüm kutusuna açılan özel bir bağlantı da bulunacak. Bu bağlantıya tıklayanlar en son silinen dosyaları küçük resimler veya ayrıntılar şeklinde görebilecek. Microsoft, silinen dosyaların toplam boyutunun toplam SkyDrive depolama limitinin yüzde 10’unu geçmesi hâlinde silinen dosyaları en eskisinden başlayarak kaldıracağını da duyurdu. Ayrıca 30 gün boyunca geri dönüşüm kutusunda kalan dosyalar bu süre sonunda kalıcı olarak silinecek.

Microsoft, SkyDrive için Excel anketleri özelliğini de çıkarmayı planlıyor. Bu anketler sayesinde öğrenci gibi bireylere SkyDrive içindeki Excel Web Uygulamasını kullanarak basit anketler yapma fırsatı sunulacak. Bu özellik şu anda test ediliyor, çok yakında da çıkışı gerçekleşecek.

İlgili >> Windows Team Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER