Manşetler

Microsoft’un bilgi ve öğrenmeye odaklı sosyal ağ servisi so.cl faaliyete geçti

Microsoft’un so.cl adlı sosyal ağ ve yoldaş arama aracı beta sürecinden çıktı, öğrenciler ve bilgiye aç kitleler için ideal bir araştırma aracı olmak için geniş kapsamlı bilgileri bir araya getirmeye başladı. Aralık 2011’de tanıtılan bu araç o zamanlar arama sonuçlarının etiketlenerek ve araştırmacı arkadaşların tavsiye ettiği diğer başlıkların görüntülenerek görsel web içeriğinin montajlarının oluşturulması için verimli bir yöntem olarak lanse edilmişti. Ne var ki, Microsoft so.cl’in Facebook, Google+ veya Twitter hesabının yerini alan değil, onlarla bir arada yaşayacak bir servis olduğunun altını çizdi.

so.cl servisinin sık sorulan sorular sayfasında yazılanlara göre Microsoft bu servisi kullananların Facebook, Twitter, LinkedIn veya mevcut diğer sosyal ağ servislerini, ayrıca Bing, Google ve bunun gibi diğer arama araçlarını kullanmaya devam etmesini bekliyor. Şirket öğrencilerin araştırarak, öğrenerek veya günlük hayatlarında paylaşarak, günlük iletişim ve öğrenme araçlarının nasıl iyileştirilebileceğini düşünme konusunda teşvik edilmesini amaçlıyor.

so.cl servisi daha önceleri kısıtlı bir beta sürümü olarak Washington, Syracause ve New York üniversitelerindeki öğrenciler tarafından kullanılıyordu. O zamandan beri servisin arkasındaki kişiler bunu geliştirmeye, daha iyi hâle getirmeye ve yenilikler eklemeye odaklandı. Bunların arasında yer alan “tekrarlama” özelliği kullanıcıların başkaları tarafından gönderilmiş içerik veya konseptleri yeniden paylaşmalarına olanak sağlıyor.

Video partileri adı verilen özel bir bölüm ise kullanıcıların etiketlenmiş bir konu çerçevesindeki videoları izlemesine, bu esnada yoldaş olarak adlandırılan diğer sosyal ağ üyeleriyle sohbet etmeye olanak sağlıyor. Bunun yanı sıra yazı, fotoğraf, ses ve video gibi içeriklerden otomatik olarak oluşturulmuş montajlardan zengin gönderiler oluşturmak da mümkün. so.cl içeriği varsayılanda halka açık olarak yayınlanıyor, böylelikle öğrenme faaliyetine herkesin katılması amaçlanıyor. Bununla birlikte paylaşımları özel olarak belirlemek mümkün.

so.cl servisini denemek için Facebook veya Windows Live hesabınızın bulunması yeterli.

İlgili – so.cl

İLGİLİ HABERLER