Manşetler

Microsoft’un Android uygulamaları Cyanogen OS’te paket olarak gelecek

cyanogen-160415

Microsoft ve Cyanogen’in iş ortaklığıyla ilgili dedikodular son zamanlarda gündemde epey yer tutuyordu ve nihayet alternatif Android işletim sistemi yapımcısı Cyanogen bu işbirliğini doğruladı.

Cyanogen tarafından yayınlanan bildiride Microsoft ile işbirliği kurularak yazılım devinin tüketicilere özel uygulamalar ve servislerinin Cyanogen OS’e entegre edileceği kaydedildi. Bing, Skype, OneDrive, OneNote, Outlook ve Microsoft Office gibi uygulamalar yıl içinde paket hâlinde Cyanogen OS’te yüklü olarak sunulacak. İş ortaklığının bir parçası olarak, Microsoft Cyanogen OS’te yerel entegrasyonlar oluşturma garantisini de verdi.

Sözünü ettiğimiz yerel entegrasyonlar muhtemelen Microsoft’un uygulama ve servisleriyle birlikte, şirketin son zamanlarda Android için gerçekleştirdiği deneysel faaliyetlerinin de entegre edilmesi şeklinde olacak. Microsoft deney niteliğinde çeşitli Android uygulamaları geliştirmişti, üstelik bunların içinde yer alan Next Lock Screen adı verilen bir uygulama da Google’ın Android işletim sisteminin geleneksel kilit ekranının yerini almayı hedefliyordu. Bu deneysel nitelikteki çalışmalar ve Microsoft’un birçok Android uygulaması tüketicileri Android’de Google servislerinden biraz olsun uzaklaştırmayı hedefliyor

Microsoft’un Cyanogen ile iş ortaklığı çeşitli Android akıllı telefon ve tablet üreticileriyle gerçekleştirilen iş ortaklıklarının hemen sonrasında geldi. Samsung, yeni Galaxy S6 akıllı telefonunda bazı Microsoft uygulama ve servislerini ön yüklü olarak sunuyor. Dell de Office ve diğer Microsoft uygulamalarını Android cihazlarında paket hâlinde dağıtmayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER