Teknoloji

Microsoft’un akıllı saat tasarımı böyle olabilir

Microsoft da kendi akıllı saatiyle bileğiniz için sürdürülen yarışa katılacak gibi görünüyor. Bir Microsoft patent başvurusu cihazın neye benzeyebileceği noktasında ipuçları veriyor.

microsoft-akilli-saat-patent-130514

Piyasaya çıkmış veya çıkmak üzere olan diğer akıllı saatlerin aksine, Microsoft’un patentlenen tasarımında microUSB şarj portu bulunuyor. Bu, kullanıcıların saatlerini akıllı telefonlarını şarj ettikleri adaptörlerle veya bilgisayara bağlayarak şarj edebileceklerini gösteriyor. Böylelikle özel bir şarj aksesuarını sürekli yanınızda taşımaktan da kurtulabilirsiniz.

Patent Microsoft’un Samsung Gear 2 gibi diğer akıllı saatlere göre daha sportif bir tasarım da tercih ettiğini gösteriyor. Geniş bir kayışa sahip olan saatin yüz bölümü de kayıştan çıkarılabiliyor, böylelikle kayışı bileğinizden çıkarmadan saati şarj etmeniz mümkün olabilir.

“Bir elektronik bant için süslü tasarım” dışında saatin teknik özellikleriyle ilgili herhangi bir detay verilmiyor.

Android Wear yüklü saatlerin LG G Watch ile hayatımıza girmesini bekliyoruz. Apple da iWatch akıllı saatiyle birkaç ay içinde kollara girecek gibi görünüyor. Bu ortamda Microsoft da fazla vakit kaybetmeyecektir diye düşünüyoruz.

İlgili >> WMPowerUser

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER