Teknoloji

Microsoft’tan yazılım geliştiricilerine dört çekirdekli tablet müjdesi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft bu hafta Yeni Zelanda’da düzenlemekte olduğu TechEd konferansında gizemli bir tableti görücüye çıkardı. Microsoft Kurumsal Stratejisti Jeff Johnson konferans kapsamında düzenlenen bir Windows cihaz oturumunda sahne aldı ve şirketinin gelecekteki tablet stratejisi hakkında konuştu. Üstelik bir değil, iki tablet birden gösterdi.

Söz konusu tabletlerden ilki ve en heyecan verici olanı dört çekirdekli bir Windows tableti. Bu tabletin yakındaki bir Microsoft etkinliğinde katılımcılara armağan edileceği bilgisi verildi. Her ne kadar fazla ayrıntı verilmese de, Johnson’ın gelecek ay düzenlenecek BUILD konferansını kastettiği düşünülüyor. Microsoft’un düzenlediği BUILD etkinliğinde Windows 8’e odaklanılacağı zaten bilinen bir gerçek. Bu arada ThisIsMyNext tayfası da Redmond’dakilerin etkinlik için Windows 8 tabanlı bir geliştirici tableti üzerinde çalıştığı bilgisini almış.

Dört çekirdekli tablet hakkında fazla birşey söylenmese de, tabletin inceliğine ve düşük güç tüketimli ve dört çekirdekli x86 yongalarının yokluğuna bakıldığında, Johnson’ın ön gösterimini yaptığı tablette ARM işlemci bulunduğu söylenebilir. Zaten NVIDIA da Kal-El’i önümüzdeki ay itibariyle çıkarmayı planlıyordu.

Öte yandan Johnson daha kaba duran ve çıkarılabilir bataryalı ikinci bir tableti daha tanıttı. O tabletin de Fujitsu tarafından üretilmiş Windows 7 tabanlı bir tablet olduğu düşünülüyor. Windows 8 ve bu işletim sistemiyle çalışacak tabletlerle ilgili daha fazla ayrıntıyı gelecek ayki BUILD etkinliğinde almış olacağız.

İlgili – Smartergeek.info

İLGİLİ HABERLER