Teknoloji

Microsoft’tan Windows 8’deki çift kullanıcı arayüzüne dair detaylar

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Windows’un şefi Steven Sinofsky, “Building Windows 8” blogunda şirketin gelecek nesil işletim sisteminde neden iki farklı arayüz kullanacağının nedenlerini açıkladı. Hatırlayacak olursanız, Microsoft Windows 8’de hem geleneksel masaüstü arayüzünü hem de tabletlere daha uygun Metro kullanıcı arayüzünü bir arada sunacak. Sinofsky’nin yazısı son günlerde gelen eleştiri ve kafa karışıklığı belirten yazılara bir cevap niteliği taşıyor.

Hafta başında ortaya çıkan Windows 8 Gezginine ait kullanıcı arayüzünün detayları içinde herhangi bir Metro elementi barındırmıyor oluşu kafa karışıklığına neden olmuştu. Bu durum Microsoft’un hangi yöne gittiğine karar veremediğine dair eleştirileri ortaya çıkarmıştı. Sinofsky buna yanıt olarak her iki kullanıcı arayüzü arasında bir denge yakalamaya çalıştıklarını vurguladı.

Sinofsky, Metro arayüzünün sadece tabletler ve dokunmatik cihazlar için geliştirildiğini, ancak geleneksel uygulamaların çalıştırılması için fare ve klavye araçlarına hâla ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Bu endenle Windows 8 için her iki dünyayı destekleyecek şekilde çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

Windows 8 tabanlı tabletlerde kullanıcılar sadece Metro kullanıcı arayüzüyle haşır neşir olacak ve masaüstü arayüzünü hiçbir zaman görmeyecek. Aslında bu tabletlerde masaüstü arayüzüne özel kodlar hiç yüklenmeyecek. Ancak eğer kullanıcı masaüstü arayüzüne ihtiyaç duyarsa, bunu bir dizüstü bilgisayar veya ikinci bir cihaza geçmeden, kendi tabletlere üzerinden gerçekleştirebilecek.

Windows 8’e ait detaylı ön gösterimin bu ay içinde düzenlenecek olan Microsoft Build geliştirici konferansında yapılması bekleniyor. Bu konferansta ilk beta sürümlerin geliştiricilere dağıtılması, ayrıca Windows 8 tabanlı donanımların hediye edilmesi umuluyor.

İlgili – Building Windows 8

İLGİLİ HABERLER