Teknoloji

Microsoft’tan Visual Studio kullanan yazılımcılar için rekabet fitilini ateşledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bizi eğlendiren veya hayatımız kolaylaştıran oyun, yazılım veya uygulamaların arkasında yazılımcıların saatlerce, günlerce süren emeği bulunuyor. Ancak onların bu emeğinin çok fazla ön plana çıktığı, takdir edildiği söylenemez. Eğer yazılımcılar arasında Visual Studio adlı geliştirme yazılımıyla çalışan varsa, Microsoft’un yayınladığı bir eklenti sayesinde emeklerinin karşılığı ölçülmüş ve adaletli bir şekilde değerlendirilmiş olacak.

Visual Studio Achievements (Visual Studio Başarıları) olarak adlandırılan bu eklenti sayesinde Microsoft Visual Studio ile geliştirme yapanlar arasında kıyasıya bir rekabet çıkabilir. Yazılımcılar, yazdıkları kodun gelişmişlik derecesine ve Visual Studio özelliklerinin ne kadarını kullandıklarına bağlı olarak bir sıralamaya sokulacak. Bu sayede yazılımcıların daha fazla ön plana çıkması sağlanabilir, kendilerini çevrelerine daha iyi bir şekilde gösterebilir.

Liste MSDN’in içinde açılmış olan bir sayfada yayınlanmaya başladı bile. Genel sınıflandırmanın yanı sıra açılmış olan çeşitli özel kategoriler altında da sıralama yapılıyor. Bu arada kişisel web sitesine sahip yazılım geliştiricileri web sitelerinde yayınlayacakları özel sayfa bileşenlerini de bu siteden alabilir, sıralamalarını hem web sitelerinden hem de sosyal ağ siteleri üzerinden paylaşabilir.

İlgili – MSDN

 

İLGİLİ HABERLER