Teknoloji

Microsoft’tan üçüncü taraf Facebook Windows Phone uygulama sahiplerine uyarı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Alternatif Facebook uygulamaları geliştiren Windows Phone geliştiricileri Microsoft’tan uygulamalarını kaldırmalarına yönelik uyarılar almaya başladı. Kaldırma talebinin kaynağının marka tescili ihlâli olduğu söyleniyor; Facebook Microsoft’a bir mektup göndererek fikri mülkiyet haklarının en az birini ihlâl ettiğini düşündüğü 41 farklı uygulamanın listesini vermiş. Bu mektup sonucunda da Microsoft’un harekete geçtiği ve yazılımcılara uygulamalarını mağazadan kaldırmaları için bir iş günü tanıdığı belirtiliyor.

facebook-4-1-windows-phone-171212

Bazı üçüncü taraf uygulama geliştiricileri gerçekten de Facebook deneyimini daha da geliştirmek için bir şeyler yapmaya çalışıyor olsa da, birçoğu da Windows Phone Mağaza’yı gereksiz yere kalabalıklaştırmaktan başka bir işe yaramıyordu. Aslında bu noktada sorumlunun biraz da Facebook olduğunu düşünmemek elde değil. iOS veya Android’de sunduğu şekilde sağlam bir kullanıcı deneyimini Windows Phone kullanıcıları için sunmayan Facebook, bu durumda üçüncü taraf geliştiriciler için boşluk yaratmış oluyor. Tabii ki, Microsoft’un hazırladığı özel bir Facebook uygulaması bulunuyor, ancak bu uygulama da kullanıcı deneyimi bakımından yeterli seviyede değil.

Tabii ki, Facebook’un Windows Phone için yayınladığı, henüz beta aşamasında olan özel uygulamayı unutmamak gerek. iOS ve Android’dekine benzer bir kullanıcı deneyimini karşılıyor gibi görünen bu uygulama ve Microsoft’un üçüncü taraf uygulama sahiplerine gönderdiği uyarı notları birlikte düşünüldüğünde Facebook’un Windows Phone platformunu eskisine göre daha ciddiye aldığı düşünülebilir.

Bu arada Microsoft konuyla ilgili olarak daha sonra yaptığı bir açıklamada Windows Phone’un içerik hakkı ihlâllerine dair şikayetlerin raporlanmasında başarılı bir sürece sahip olduğunu belirterek tüm ihbar ve raporları incelediklerini ve aralarında gerekli görüldüğü durumlarda uygulamaların kaldırılmasının da bulunduğu çeşitli adımları uyguladıklarını kaydetti.

İlgili >> WPCentral, The Verge

İLGİLİ HABERLER