Teknoloji

Microsoft’tan üçüncü mâli çeyrekte 4.01 milyar dolar net kâr

Microsoft üçüncü mali çeyreğiyle ilgili sonuçları açıkladı. Şirket geçen sene düşen gelirlerinin aksine bu senenin ilk çeyreğinde biraz daha iyi bir tablo çizdi.

Şirketin 31 Mart tarihinde sona eren çeyrekte elde ettiği gelir 14.5 milyar dolar olarak kayıtlara geçti. Wall Street’in beklentilerinin üstüne çıkan şirket 4.01 milyar dolar net gelir elde etti. Office 2010 ile ilgili 305 milyon dolarlık ceza ve Redmond tarafından Yahoo’ya arama anlaşması karşılığında verilen 78 milyon dolarlık tutar bu tablonun dışında tutuldu. Ne yazık ki, şirketin çevrimiçi hizmetler bölümü parlak bir tablo çizmedi. Bu çeyrekte 713 milyon dolar zarar eden bu departman geçtiğimiz senenin aynı zaman dilimini de 411 milyon dolarlık zararla kapatmıştı. Xbox’un bağlı olduğu eğlence ve cihazlar departmanı ise 165 milyon dolar gelir elde etti. Bu departman da bir sene öncesine göre 41 milyon dolar zarar etmiş oldu. Windows ve Windows Live ise Microsoft’a para kazandıran işler olmayı sürdürdü. 3.061 milyar dolar operasyon geliri getiren Windows, Windows 7’nin lansmanının henüz yapılmadığı geçen senenin aynı döneminde Microsoft’a 2.273 milyar dolar gelir getirmişti. Görünüşe göre, Windows 7 Microsoft’a bereketli gelmiş.

Bu arada Market Watch‘un verdiği habere göre Microsoft, S&P 500 listesinde Apple’ın gerisinde kaldı. Microsoft’un 239.5 milyar dolarlık piyasa değerine karşılık Apple 241.5 milyar dolarlık piyasa değerine yükseldi. ABD’li akaryakıt şirketi Exxon en değerli şirket olmaya devam ediyor. Wall Street Journal ise esas bakılması gereken değerin toplam piyasa değerinin olduğunu, Microsoft’un 275.3 milyar dolarlık tutarla en değerli şirket olduğunu söylüyor.

İlgili – Microsoft
İlgili – Market Watch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER