Teknoloji

Microsoft’tan Joe Belfiore: “Office ekibi Windows Phone’u unutmadı”

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

joe-belfiore-301012

Microsoft son zamanlarda hem iOS hem de Android tarafında Office ile ilgili önemli haberler verdi ve sanki kendi işletim sistemi Windows Phone’a gereken önemi göstermiyormuş gibi bir durum ortaya çıktı. Ancak durum öyle sayılmaz, Microsoft’un mobil platformunun halka dönük temsilcisi Joe Belfiore Weibo sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı, sessizliğin nedenleri hakkında bilgi verdi.

Belfiore, Office ekibinin Windows Phone’u unutmadığını, 19 Şubata denk gelen Çin Yeni Yılının hemen öncesinde düzenlenecek bir etkinlikte çeşitli duyuruların yapılacağını kaydetti. Windows Central sitesinin haberine göre bu duyurular Microsoft’un 21 Ocakta gerçekleştireceği Windows 10 ile ilgili etkinlikte yapılabilir, ancak Belfiore bununla ilgili herhangi bir ipucu vermedi. Henüz Windows Phone için Office sürümünün hangi yenilikleri veya yetenekleri kazanacağı noktasında da resmi haberler çıkmadı.

Microsoft yöneticisinin açıklamasını Weibo üzerinden yapmış olması garip görünebilir, ancak bunun bir sebebi var. Belfiore aynı paylaşımda şirketinin özellikle Çin pazarını hedefleyen yeni özellikler üstünde çalıştığını kaydetti. Bunlar önümüzdeki aylarda ortaya çıkacak. Çin, satın alma öncesinde Nokia’nın cihaz biriminin öncelik verdiği bölgelerden bir tanesiydi, hatta şirket 2012’de çıkan Windows Phone “Tango” güncellemesiyle Çin pazarına özel cihazların çıkışı için, cihaz donanım gereksinimlerinde çeşitli indirimlere gitmişti.

Üretkenlik uygulamalarını güncellemek Microsoft’un Windows Phone pazarını büyütmesi için sihirli formül olmayabilir, ancak şirketin Office’i kendi mobil platformunda en iyi deneyimi sunacak hâle getirmesi yapılması gereken işlerin başında geliyor.

İLGİLİ HABERLER