Teknoloji

Microsoft’tan iPad’e özel Bing uygulaması – Video

Microsoft bir yandan Bing’in daha iyi arama sonuçları vermesi için altyapısını geliştirirken bir taraftan da bu arama platformunu rakip işletim sistemlerinin kullanıcılarının kullanabilmesi için de gerekli çalışmaları yapıyor. Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Bing’in iOS uygulaması çıkaran Microsoft, iPad kullanıcılarını da unutmadı ve bu uygulamayı tablete daha uygun hâle getirdi.

App Store’un Türkiye şubesinde sunulmayan bu uygulamayı ABD şubesinden bir şekilde indirmeyi başardık ve test ettik. Göze hoş gelen bir tasarıma sahip olan Bing iPad uygulamasında ekranın alt kısmında hava durumu, haber, harita, film, trend ve piyasa bilgileri için özel kutucuklar yer alıyor. Bu kutucukların her birine dokunup ayrıntıların yer aldığı sayfayı açabilirsiniz. Her ne kadar uygulama Türkiye’deki App Store’da sunulmuyor olsa da, hava durumu ve harita gibi servisleri Türkiye için de kullanabiliyorsunuz. Uygulama açılırken konum bilgilerini kullanmak için izin isteğinde bulunuyor. Bu isteğe onay verirseniz belirttiğimiz konum tabanlı servislerden düzgün bir şekilde yararlanabiliyorsunuz. Bing iPad uygulaması sesli arama desteği de sunuyor, ancak Türkçe desteği olmadığı bu servisi düzgün bir şekilde kullanmak zor. Tabii, aramanızı İngilizce yapacaksanız, orası başka…

Eğer ABD’den alınmış bir Apple kimliğiniz varsa, aşağıdaki bağlantıyı takip ederek bu uygulamayı iPad’inize kurabilirsiniz.

Video: Bing iPad Uygulaması

İlgili – iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER