Teknoloji

Microsoft’tan iPad ve iPhone için Lync 2010 uygulamaları – Galeri

Microsoft iOS platformu için iki yeni uygulama çıkardı. iPhone ve iPad’e özel Microsoft Lync 2010 uygulamaları cebinde veya çantasında Apple’ın elektronik cihazlarını taşıyan kullanıcıları hedefliyor. Her ikisi de ücretsiz olan bu uygulamaların düzgün çalışması için bir Lync sunucusuna veya Office 365 / Lync Online hesabına ihtiyaç var.

Bu iki uygulama kullanıcılara hareket hâlindeyken anında mesajlaşma, sesli telekonferans ve VoIP aramaları yapma fırsatı sunuyor. Kullanıcılar uygunluk durumlarını gerçek zamanlı olarak belirtebilirken uzun giriş kodlarına ihtiyaç duymadan tek bir dokunuşla Lync telekonferans görüşmelerine katılma imkânı da sunuluyor. VPN kullanımına gerek bıraktırmayacak şekilde taşıma katmanı düzeyinde güvenlik, yerel ağ koruması gibi yöntemlerle veri güvenliği arttırılıyor.

Çıkan bu uygulamalar Microsoft’un yazılım ekiplerinin Apple’ın iOS cihazlarının pazardaki yaygınlığını ciddiye aldığını gösteriyor. Her ne kadar şirketin tablet ve akıllı telefon alanında Windows 8 ve Windows Phone gibi projeleri olsa da, bu durum iOS gibi rakip platformlara yatırım yapılmasına engel olmuyor. Şirket bu ay içinde One Note uygulamasını iPad’e getirmiş, SkyDrive’ın da iOS versiyonunu yayınlamıştı. Ayrıca daha önce sadece Windows Phone platformunda çalışan Kinectimals oyunu da iPhone ve iPad’e gelmişti.

Galeri: Microsoft Lync 2010 iOS
[nggallery id=771]

İlgili – Microsoft Lync 2010 iPhone
İlgili – Microsoft Lync 2010 iPad

İLGİLİ HABERLER