Teknoloji

Microsoft’tan Internet Explorer Metro versiyonuyla ilgili detaylar

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Windows 8’in geliştirme çalışmalarıyla ilgili detayları paylaştığı ve gelecek nesil işletim sisteminin özelliklerini tanıttığı blogda Internet Explorer 10 ile birlikte gelecek yenilikleri, özellikle Metro kullanıcı arayüzü versiyonunu detaylandırdı. Önümüzdeki sonbaharda Windows 8 ile birlikte çıkış yapması beklenen IE10’un hem geleneksel masaüstü hem de Metro versiyonunun erişilebilir olması bekleniyor.

Metro tarzı IE10 kullanıcılara dokunmatik cihazlar üzerinde daha hızlı ve akışkan bir web deneyimi sunmayı hedefliyor. Microsoft navigasyon menülerini ve sekmeleri gözlerden uzak tutup kullanıcıların web sitelerini tam ekrana yakın bir formda görüntülemelerini istiyor. Navigasyon kontrolleri kullanıcı parmağını ekranın altından veya üstünden yukarı ya da aşağı doğru sürüklediğinde görüntülenebilecek. Ya da farenin sağ tuşuna tıklamak veya Windows ile Z tuşlarına aynı anda basmak benzer bir sonuç verecek. Geliştirilmiş dokunmatik klavye, entegre yazım denetimi, yazı tabanlı arama da IE10’un yenilikleri arasında yer alıyor.

Metro tarzı IE10 ile birlikte web ile uygulamalar arasındaki sınırın bulanıklaşması hedefleniyor. Web sitelerini başlat ekranına iğnelemek mümkün olacak. Snap adı verilen bir özellik ekranın bir kenarında başka bir uygulama açıkken diğer bölümde de internete girmeye olanak sağlayacak. Charms adı verilen bir özellik de ekranın sağ kenarından parmağı sürükleyerek, Windows+C tuşlarına basarak veya fare imlecini ekranın sağ alt veya üst köşelerne sürükleyerek arama, paylaşım, cihazlar ve ayarlar gibi bölümlere ulaşılmasını sağlayacak.

IE10 hızlı, akışkan ve yoğun bir internet gezinme deneyimi sunmanın ötesinde güvenliğe de oddaklanıyor. IE9’un Akıllı Ekran XSS filtreleme teknolojisi, Uygulama İtibarı, Gizli Tarama, İzleme Koruması, yeniden yükleme gibi özellikler de IE10’un nitelikleri arasında bulunacak.

İlgili – Building Windows 8 Blog

İLGİLİ HABERLER