Teknoloji

Microsoft’tan Google’ın hamlesi için “ironik” yorumu

Google’ın kampüs içinde çalışanlarını Windows yerine Mac OS X ya da Linux makineler kullanma konusunda teşvik etmekte olduğuna dair haber bu hafta başında burada yer almıştı. Her ne kadar Google’dan resmi bir onay gelmese de, sözkonusu hamlenin geçtiğimiz Ocak ayında Çinli bilgisayar korsanları tarafından gerçekleştirilen saldırılar nedeniyle alındığı söyleniyor.

Ancak, meselenin sebebi sadece bununla sınırlı değil. Google açıkça görülüyor ki çalışanlarının Chrome OS gibi kendi ellerinden çıkmış ürünleri kullanmasını istiyor. Şirketin ezeli rakibine yazılım lisansları için tonlarca para ödemesi de aslında biraz tuhaf kaçıyor.

Google’ın Windows’un yeterince güvenli olmaması nedeniyle böyle bir karar aldığına dair çıkan haberler Microsoft’u biraz rahatsız etmişe benziyor. Windows Team Blog’da yazılımış olan bir yazıda bu hamlenin ironik olduğu, Gmail ve Google Docs’un da gizlilik ve güvenlikle ilgili sorunlar yaşadığı, Windows 7’nin daha güvenli bir çözüm olduğu ve Mac OS X’e yönelik çıkan son zararlı yazılım söylentilerine değinilerek gelecekte bu platformun da güvenlik sorunları yaşayacağı söyleniyor.

Bizce mesele güvenlikten çok para meselesi… Google artık en büyük rakibine bol sıfırlı bir çek kesmek istemiyor. Ancak Microsoft’un yaptığı son açıklama da tartışmanın uzayacağının bir göstergesi olabilir. Bakalım Apple da potaya girecek mi?

İlgili – Windows Team Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER