Teknoloji

Microsoft’tan Google-Motorola anlaşması sonrasında ilginç ve şaşırtıcı yorum

Google’ın Motorola’yı satın almasının ardından Microsoft’tan sürpriz niteliğinde bir açıklama geldi. Windows Phone Başkanı Andy Lees Google-Motorola anlaşmasının duyurulmasının ardından Windows Phone platformunun tüm ortaklara eşit fırsatların sunulduğu tek platform olduğu mesajını veren bir açıklama yaptı. Microsoft’un Nokia ile olan ortaklığı düşünüldüğünde Lees’in açıklaması biraz garip kaçıyor.

Nokia geçtiğimiz şubat ayında Symbian ve MeeGo işletim sistemi yerine Microsoft’un Windows Phone işletim sistemini birincil akıllı telefon platformu seçtiğini açıklamıştı. Her ne kadar bu Nokia’nın Microsoft ile hangi şartlarda anlaştığı ortaya çıkmış olmasa da, Nokia’nın diğer Windows Phone cihaz üreticilerine göre bazı özel imtiyazlar elde ettiği bizzat Nokia tarafından dile getirilmiş, hatta Microsoft’tan milyarlarca dolar ödenek alınacağı da söylenmişti. Nokia, Windows Phone arayüzünü özelleştirme konusunda diğer platform ortaklarına göre daha fazla hakka sahip olacaktı, hatta pazarlama konusunda Microsoft’tan ek destek de alacaktı.

Bunlara ek olarak, Mango adıyla çıkacak Windows Phone 7 platform güncellemesinin ardından, Tango adı verilen ve düşük fiyatlı Nokia cihazları için özel olarak çıkarılacağı söylenen bir ara güncellemenin varlığından da söz ediliyor.

Andy Lees’in açıklamalarının Samsung ve HTC gibi Windows Phone ortaklarını Android platformuna verdikleri önemi tekrar gözden geçirmeleri hususunda ikna amacı taşıdığı da söyleniyor. Analistlere göre son patent saldırıları nedeniyle bazı üreticiler Android’e olan bağlılıklarını azaltma ve diğer platformları gözden geçirme seçeneğini değerlendiriyor.

İlgili – Business Insider

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER