Teknoloji

Microsoft’tan Android tabletler için özel Excel klavyesi

microsoft-excel-klavye-android-280215

Microsoft’un çalışanları tarafından geliştirilen deneysel amaçlı projelere ev sahipliği yapan Microsoft Garage’ın en son ürünü yeni bir Android uygulaması oldu. Geliştirilen özel klavye Android tabletlerde Microsoft Excel kullanımını daha verimli hâle getiriyor.

Excel için Klavye şeklinde Türkçe’ye çevirebileceğimiz Keyboard for Excel uygulaması tam boyutlu klavyelerde bulunan ve özellikle sayılarla çok uğraşan kişilerin fazlasıyla yararlandığı 10 tuşlu sayısal klavyeyi içeriyor. Ayrıca mevcut olan Tab tuşu sayesinde sütunlar arasında gezinmek kolaylaşıyor. Sık kullanılan Excel operatörleri için de tanımlanmış tuşlar bulunuyor.

Klavyenin otomatik düzeltme hareket tabanlı yazma gibi özellikleri şu an için eksik, ancak bunlar zamanla giderilebilir. Öte yandan uygulama sadece Android tabletlerde çalışıyor, ancak bütün tabletler desteklenmiyor.

Excel için geliştirilen bu klavye Microsoft Garage’ın Android’e özel dördüncü projesi olma özelliği taşıyor. Garage daha önce de kilit ekranı uygulaması ve Android Wear için Bing arama uygulamalarını yayınlamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER