Manşetler

Microsoft’tan Android platformunda çalışan on{X} otomasyon uygulaması – Video

Akıllı telefonlarımız çok fazla bilgi toplama yeteneğine sahip ve bu bilgiyi hayatlarımızı kolaylaştırmak için kullanmamak biraz utanç verici sayılır. İşte on{X} olarak adlandırılan bir programlama aracı Android telefonunuz için otomatik hareketler tanımlayarak bu utancın önüne geçmeyi amaçlıyor.

Bilgisayar programlama dilleriyle kıyısından köşesinden ilgilenmiş olanlar IF döngülerini bilirler. on{X} de bu mantığa uygun şekilde çalışan, web sitesinde bulunan senaryoları veya tarifleri kullanan ve Google PlayStore üzerinden dağıtılan bir uygulama. Geniş kapsamlı çevresel ve çevrimiçi veriyo kullanan bu uygulama sayesinde, eğer evdeyseniz, evden çıkmadan önce şemsiyenizi almanızı sağlayan bir uygulama kurabilirsiniz ve sabah kalktığınızda telefonunuzda göreceğiniz yağmur hatırlatıcısı sayesinde bu görevinizi hatırlayıabilirsiniz. on{X} için hazırlanmış API kütüphanesi sayesinde özelleştirilmiş kurallar yazılabiliyor, hazırlanmış çeşitli şablonlar kolaylıkla özelleştirilebiliyor.

Aslında on{X} benzeri çeşitli uygulamalar bir süredir ortalıkta dolaşıyor. iOS’in kendisinde konum tabanlı da çalışabilen bir anımsatıcı uygulaması mevcut. Android uygulaması olan Tasker da tam donanımlı bir kullanıcı arayüzüyle birlikte geliyor. Ancak iki özellik on{X} uygulamasını ilginç kılıyor. İlk olarak on{X} sıradışı şekilde düzenli bir şekilde ve mükemmel işlevlerle geliyor. Uygulama sizin yürümeniz, koşmanız veya otomobilde seyir hâlinde olmanız gibi durumlara göre karşılık veriyor.

İlginç olan ikinci ayrıntıysa Microsoft tarafından geliştirilmiş olması. İsrail Bilgi Platform ve Deneyimleri (IPE) adlı kuruluşun proje yöneticisi Shira Weinberg, TechCrunch’a verdiği demeçte şirketin Android’in gevşek olan uygulama kuralları nedeniyle erken safhada bir Android uygulaması çıkardığını, ancak ekibin genellikle Bing veya diğer Windows araçları için konum tabanlı servisleri geliştirmek üzere çalışmakta olduğunu dile getirdi. Anlayacağınız, Android’de yapılan ortam testlerinin olumlu sonuç vermesi durumunda on{X} uygulamasını günün birinde Windows Phone’un yerleşik bir uygulaması olarak görebiliriz.

İlgili – TechCrunch
İlgilion{X}

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER